Uskok podigao optužnicu protiv HDZ-ovog načelnika Bibinja

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu Uskok je podigao optužnicu protiv HDZ-ovog načelnika Općine Bibinje Nina Šimunića koji se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave. Optužnicom je zajedno s njim obuhvaćen i računovodstveni referent A.F. koji se tereti za kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja.

U optužnici stoji da je Šimunić tijekom 2006. godine u Bibinjama izdao veći broj putnih naloga na svoje ime, kao i na imena još dvojice muškaraca. No, dobar dio putovanja nikad nije ostvaren pa je Šimunić mogao novac staviti u džep. Ujedno ga se i tereti da je lažne putne naloge pokušao prikriti tako što je uz njih priložio šest falsificiranih hotelskih računa.

Uskok procjenjuje da je Šimunić na ovaj način stekao protupravnu imovinsku korist od 77.049,34 kune. Tereti ga se i da je 29. ožujka 2005. jednom građevinskom obrtu namjestio radove mimo javnog natječaja, kao i da je tijekom 2006. s istom firmom u nekoliko navrata usmeno dogovarao izvođenje građevinskih radova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.