Unuk Šime Krasić samo predstavnik koncerna koji kupuje Pamučnu industriju Duga Resa



STJEPAN PAVIĆ, direktor tvrtke GT Glastex Klagenfurt GMBH, javnosti se oglasio priopćenjem zbog povezanosti s rodbinom državne revizorice Šime Krasić u kupovini tvrtke Pamučna industrija Duga Resa.

"Tvrtka Pamučna industrija d.o.o. u stečaju je više od osam godina, posljednje dvije godine njezino je poslovanje zaustavljeno, a preostala 34 radnika ne primaju plaću. Tvrtka Glastex Klagenfurt d.o.o. više od 15 godina posluje u tekstilnoj industriji, a u toj branši radim čitav život. Glastex i  tvrtka Neda Senj s Pamučnom industrijom posluju dugi niz godina. Nakon 17 poništenih javnih natječaja za prodaju tvrtke sud je odlučio raspisati javnu dražbu koja je održana u srpnju 2009. Moja ponuda nije bila važeća jer nisam na vrijeme uplatio jamčevinu od 500 tisuća kuna. Ta je dražba u međuvremenu bila poništena jer ponuđač Kontekst Karlovac d.o.o. nije uplatio kupoprodajni iznos od 19,7 milijuna kuna"naveo je Pavić.

Partnerstvo s obitelji Krasić

Na drugu javnu dražbu, održanu 1. ožujka 2010. Pavić se odlučio prijaviti zajedno s poslovnim partnerima tvrtkom Neda Senj d.o.o. i gospodinom Robertom Krasićem, nekadašnjim direktorom više tekstilnih tvrtki, prvenstveno zbog velikog iskustva i međusobnog povjerenja koje smo stekli poslujući zajedno u tekstilnoj industriji prijašnjih godina.

"S obzirom da smo dogovor o partnerstvu postigli tek uoči druge dražbe, svoju ponudu odlučili smo predati preko tvrtke Prave nekretnine d.o.o. Vlasnik i direktor te tvrtke, između ostalog registrirane i za poslovno zastupanje, je Luka Ivančić, nećak gospodina Roberta Krasića, u kojeg svi partneri imaju povjerenja i koji će se nakon preuzimanja zaposliti u tvrtki "Pamučna industrija Duga Resa d.o.o.", stoji u priopćenju.

Bura zbog mladića sa 17 milijuna kuna

"Želim istaknuti kako je jedini cilj našeg preuzimanja revitalizacija tvrtke, ponovo pokretanje proizvodnje i gospodarski rast lokalne zajednice. U prvih godinu dana poslovanja cilj nam je zaposliti do 100 novih radnika. Sigurni smo kako svojim zajedničkim iskustvom i poznavanjem tekstilne industrije možemo doprinijeti oživljenju kompanije i rastu zaposlenosti u Karlovačkoj županiji", zaključuje Pavić u priopćenju.

Jučer se podigla bura nakon što se saznalo da je Luka Ivančić, mladić u od 20 godina, uspio sakupiti gotovo 17 milijuna kuna za kupovinu Pamučne industrije. Ivančić je optužbe nazvao neutemeljenima i odbacio svaku sumnju da se radi o mutnim poslovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.