AFERA JANAF

Umjesto Kovačevića, Janaf će voditi HDZ-ovac Stjepan Adanić. Pogledajte što sve ima

Foto: Press foto Janaf

NEKADAŠNJI varaždinski gradonačelnik i član Uprave Janafa Stjepan Adanić bit će na čelu Janafa umjesto Dragana Kovačevića.

Adanić je članom Uprave Janaf imenovan u veljači ove godine kada je i Dragan Kovačević imenovan predsjednikom Uprave.

"Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, pored drugih imenovanja, bilo je razrješenje predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića, a vršitelj dužnosti predsjednika Uprave Janafa bit će postojeći član Uprave Stjepan Adanić, do zaključenja natječaja za izbor novog predsjednika Uprave", kazao je Ćorić. Dodao je da će Adanić  na toj funkciji biti nekoliko mjeseci, odnosno da takvo imenovanje može biti po zakonu šest mjeseci, ali i da će se to obaviti unutar tog roka.

Iz imovinske kartice Adanića vidljivo je kako ima plaću 25.900 kuna, a prije nego je postao član Uprave bio je pomoćnik direktora u Janafu od 1998. godine. Supruga mu je zaposlena u HEP-u.

Stjepan Adanić rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru. Odrastao je u Hrvatskom zagorju u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine, a 2012. godine na istom je fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti.

Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i hrvatski branitelj. Od 2018. godine ima čin brigadnog  generala HV-a. Bio je ratni gradonačelnik grada Varaždina 1990/92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine.

Autor je i koautor nekoliko knjiga iz područja prava, obrane i nacionalne sigurnosti. Predsjednik je stranačkog Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Pomoćnik je glavnog tajnika HDZ-a.

Oženjen je Renatom Adanić s kojom ima troje djece.

Pet kredita

On i supruga imaju pet kredita za koje plaćaju mjesečne rate u ukupnom iznosu od oko 8000 kuna.

Tri stana u Zagrebu

Od nekretnina imaju stan u Zagrebu od 48 kvadrata vrijedan 800 tisuća kuna, stan u Zagrebu od 98 kvadrata vrijedan 1,5 milijuna kuna, zatim još jedan stan u Zagrebu veličine 40 kvadrata vrijedan 750 tisuća kuna.

Nekretnine vrijedne preko 2 milijuna kuna u Zagorju

Imaju i kuću u Loboru površine 800 kvadrata s okućnicom vrijednu 400 tisuća kuna. Imaju i, kako piše u imovinskoj kartici, gospodarski objekt veličine 81 kvadrat vrijedan 150 tisuća kuna, zatim još i vikendicu od 109 kvadrata vrijednosti 400 tisuća kuna. Sve u Loboru.

Još imaju i voćnjak vrijedan 100 tisuća kuna, tri njive vrijedne 300 tisuća kuna te četiri šume vrijedne 400 tisuća kuna.

Ima i livadu vrijednu 250 tisuća kuna. Šume, njive i livadu je, piše u imovinskoj, naslijedio.

Ima još garažu u Zagrebu vrijednu 180 tisuća kuna.

U imovinskoj piše kako njegova supruga ima tri automobila, dva iz 2008. i jedan iz 2009. godine. To su Opel Astra, Nissan Qashqai te VW Polo.

On ima i traktor vrijedan 35 tisuća kuna.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.