Zbog prevare uhićen šibenski policajac, u stanu mu pronašli automatsku pušku

Ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U ŠIBENIKU je uhićen policajac osumnjičen za prevaru, nedozvoljeno posjedovanje i nabavu oružja te sprječavanje dokazivanja. Zajedno s njim je priveden i 28-godišnjak koji je pokušao uništiti dokaze za prevaru.

Iz policije ne otkrivaju dob ni druge podatke o uhićenom policajcu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni policajac tijekom 2017. i 2018. g. na ime oštećene 42-godišnjakinje putem online kupovine sklopio pretplatnički ugovor s dva telekom operatera uz kupnju mobilnih i drugih uređaja, a oštećenoj ženi je lagao da će plaćati račune. Nije ih platio pa je žena umjesto njega morala platiti 31.155 kuna. 

Policija je pretražila stan svog kolege te pronašla raznu dokumentaciju kao i automatsku pušku te 119 komada streljiva. Tijekom postupanja policije osumnjičeni policijski službenik je zatajio da posjeduje i ključ drugog stana koji je trebalo pretražiti što je iskoristio 28-godišnjak koji je pokušao uništiti dokumentaciju kojom se dokazuje počinjenje prevare. Nije uspio, spriječila ga je policija.

Policija ne otkriva u kakvom su odnosu uhićeni policajac i 28-godišnjak.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.