KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Puli 11 putnika iz SAD-a u samoizolaciji, među njima dvoje zaraženih

Foto: HINA

DVIJE zaražene osobe kojima je testiranjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđen covid-19 poslovno su jučer, kao dio skupine s još devet nezaraženih osoba, iz SAD-a doputovale u Pulu i svi su u samoizolaciji, priopćio je načelnik Županijskog stožera Dino Kozlevac. 

>> U Istri zaražena dva stranca, došli su iz SAD-a

Devet osoba je testirano i nalaz im je negativan, a dvije zaražene osobe asimptomatske su, tj. bez kliničkih simptoma.

"Nakon utvrđivanja pozitivnog nalaza na covid-19, sve osobe, uključujući i njihove kontakte, izolirane su u smještajnoj jedinici gdje su i boravile, a epidemiološkom anketom utvrđeni su svi mogući rizični kontakti te su mjerama samoizolacije obuhvaćene još četiri osobe", rekao je načelnik Kozlevac.

Svih 11 osoba poslijepodne je prevezeno iz smještajnog objekta u kojem su boravili u objekte koji su osigurani za mjere samoizolacije tijekom turističke sezone. Istodobno je pokrenut postupak povratka u matičnu državu (SAD) preko IHR sustava (međunarodna zdravstvena pravila).

Osobe povezane s dolaskom američkog milijardera

"Trenutačno se provode i tijekom večeri bit će provedene sve protuepidemijske mjere koje se odnose na dekontaminaciju prostora. Kako su navedene osobe u kraćem vremenskom razdoblju poslovno boravile na drugim destinacijama u Republici Hrvatskoj, o tome je obaviješten i Hrvatski zavod za javno zdravstvo", rekao je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. 

Neslužbeno se doznaje kako su te osobe povezane s budućim dolaskom u Pulu Sheldona Adelsona, 86-godišnjeg milijardera koji je po posljednjem popisu "Forbesa" 28. najbogatiji čovjek na svijetu. On bi, po najavama, u Pulu trebao stići za nekoliko dana te bi, po raspoloživim informacijama, u Puli i okolici trebao boraviti nekoliko dana i posjetiti više mjesta, uključujući Brijune i Rovinj.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.