U jučerašnjoj poplavi teško oštećen vrtić u koji je nedavno uloženo 6 milijuna kuna

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH

JAKO nevrijeme pogodilo je jučer Virovitičko-podravsku županiju, a zbog tuče i velikih količina kiše najviše je štete u općini Čačinci. Iako se voda povukla još sinoć u 21 sat, dječji vrtić Lipa u Čačincima, koji je otvoren prije godinu i pol dana i u koji je uloženo više od 6 milijuna kuna, značajno je oštećen.

Voda je u vrtiću gotovo dosegla strop, tako da vatrogasci danas rade na čišćenju mulja i vode, javlja HRT. Alen Jurenac, načelnik Općine Čačinci, izjavio je kako su sinoć ušli u objekt i zaključili da se radi o ogromnoj šteti. "Počeli smo sa sanacijom i očekujem da ćemo kroz nekoliko sati iznijeti sav namještaj i ustanoviti o kolikoj se šteti radi te pristupiti njenoj sanaciji", nastavio je. 

"Mališane ćemo vjerojatno premjestiti u osnovnu školu"

Tvrdi da je stanje u vrtiću kaotično. "Podovi su gotovo potpuno uništeni, namještaj također. Oprema gotovo sva je uništena. Kad počnemo izvlačiti van, vidjet ćemo o kakvim se razmjerima radi", istaknuo je. Navodi kako su već krenuli raditi na premještanju 75 mališana koji pohađaju vrtić 

"Najvjerojatnije ćemo ih premjestiti u osnovnu školu, ali o tome ćemo na vrijeme obavijestiti roditelje. Djeca neće u tom smislu trpjeti. Nastojat ćemo uz pomoć i Županije i resornih ministarstava, svih koji nam mogu na bilo koji način pomoći, staviti vrtić ponovno u funkciju", najavio je. 

Oštećene i prostorije nogometnog kluba

Ipak, nije samo vrtić pretrpio štetu, Jurenac je spomenuo niz poplavljenih gospodarskih objekata i nekoliko podruma u privatnim kućama. "Štete na poljoprivrednim površinama ćemo tek ustanoviti, još čekamo da nam se ljudi jave. Očekujemo od županije da proglasi elementarnu nepogodu", poručio je. 

U poplavi su oštećene i prostorije Nogometnog kluba Mladost Čačinci. Klub je na Facebooku objavio niz fotografija koje prikazuju razinu oštećenja. "Ušli smo u prostorije kluba... Veliko hvala svim pojedincima i klubovima iz bliže i šire okolice koji su nam poslali poruke podrške i svima koji su nam ponudili svoju pomoć", poručili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.