U Istri 21 novi slučaj zaraze, za neke razrede se obustavlja nastava

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije od 12. do 17. travnja.

"Od 12. do 17. travnja 2021. - obustavlja se nastava u svim osnovnim školama u razrednoj nastavi, za niže razrede od I. do IV. Osnovne škole koje su u mogućnosti, nastavu za niže razrede od I. do IV. mogu provoditi po MODELU C, odnosno nastava na daljinu (online)", stoji u priopćenju istarskog stožera. 

Stožer je takvu odluku donio temeljem procjene epidemiološke situacije i uz pozitivno očitovanje osnivača škola - Istarske županije, Grada Pule, Rovinja, Poreča, Umaga, Labina i Grada Pazina. 

U Istri 21 novi slučaj

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 469 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđena je 21 novozaražena osoba. Kod 16 osoba radi se o dolasku iz mjere samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U epidemiološkoj obradi nalazi se 5 osoba.

Trenutno je 127 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. Izliječeno je 12 osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1445 osoba.

U Općoj bolnici Pula na Odjelu za infektologiju na liječenju su 74 osobe, a od toga se 9 osoba nalazi u respiracijskom centru.

U pulskoj bolnici preminula je jedna covid-19 pozitivna osoba (1954. godište).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.