KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Brodsko-posavskoj županiji je 13 novooboljelih od korone

Ilustracija: Nikola Čutuk/PIXSELL

U POSLJEDNJEM 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je dvanaest novih slučajeva zaraze koronavirusom te jedan slučaj pozitivne osobe koja prebivalište ima u drugoj županiji.

Broj je zaraženih osoba prema prebivalištu Slavonski Brod (2), Nova Gradiška (1) i općina Brodski Stupnik (1), dok se za preostalih osam osoba još utvrđuje mjesto prebivališta budući da su njihovi nalazi tek pristigli.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 578, dok je broj aktivnih slučajeva 124 (deset aktivnih osoba više nego jučer).

Hospitalizirano je 14 osoba (jedna manje nego jučer), a na respiratoru nema hospitaliziranih osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području županije nalaze ukupno 733 osobe (96 osoba više u odnosu na jučer). U županijskoj karanteni nalazi se jedna pozitivna osoba.

Stožer ima poseban poziv za sve koji su bili na misama

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji su u razdoblju od 11. do 17. rujna bili na misnim slavljima ili iz drugih razloga u navedenom razdoblju boravili u crkvama u Podcrkavlju, Brodskim Zdencima i Oriovčiću da se u slučaju pojave simptoma ili ako su te simptome već razvili odmah jave svom obiteljskom liječniku, drugim zdravstvenim službama ili epidemiolozima radi daljnjeg postupanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.