U bombaškom napadu u blizini baze NATO-a u Afganistanu ozlijeđeno oko 70 osoba, uglavnom civila

U SNAŽNOM bombaškom napadu koji se dogodio u blizini ulaza u NATO-ovu bazu južno od Kabula, ozlijeđeno je oko 70 osoba, javlja agencija AFP.

Kamionom punim eksploziva upravljao je bombaš samoubojica, a odgovornost za napad, koji se dogodio oko osam ujutro po lokalnom vremenu u afganistanskoj provinciji Logar, preuzeli su talibani.

AFP-ov izvjestitelj s afganistanskog područja javio je kako se eksplozija mogla čuti na udaljenosti od nekoliko kilometara, a zbog posljedica ozljeda zadobivenih letećim šrapnelima i krhotinama stakla hospitalizirano je više desetaka osoba.

Mohammad Zarif Nayebikhail, zdravstveni dužnosnik provincije Logar rekao je kako je u glavnu okružnu bolnicu odvedeno do 70 ozlijeđenih, među kojima je sedam pripadnika afganistanskih pripadnika NATO-a, dok su ostale žrtve civili.

Namjera napadača bila je zabiti se kamionom u bazu koalicijskih snaga, no muškarac je zaustavljen na ulazu, te je eksploziv aktivirao izvan baze.

Prema izvješću UN-a, broj stradalih civila u Afganistanu je u prvoj polovici ove godine narastao za 15 posto, a za 80 posto smrti civila odgovorni su pobunjenici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.