U Bocvani se utopilo 400 bivola, bježali su od lavova

Screenshot: YouTube

STOTINE bivola utopile su se u rijeci na granici Bocvane i Namibije. Prema prvim informacijama, čini se da su za utapanje krivi lavovi koji su ih potjerali u rijeku, kazale su vlasti u Bocvani, a prenosi BBC.

Vlasnik lokalnog posjeda za BBC je izjavio da su bivoli naišli na prepreku jer je dio riječnog nasipa bio previsok za izlazak. Kazao je kako nikad nije čuo da se tako veliko krdo bivola utopilo. Vlasti u Bocvani procjenjuju da ih je stradalo oko 400.

Simone Micheletti, vlasnik doma na namibijskoj strani rijeke, izjavio je kako je krdo bilo neobično veliko - otprilike 1000 bivola. Micheletti je rekao da je u utorak navečer čuo riku lavova. Dodao je kako je bilo oblačno pa nije bilo mjesečine uz koju bi bivoli noću mogli vidjeti.

Većina bivola izvučena je iz rijeke

Ministarstvo zaštite okoliša u Bocvani u svom izvješću piše da masovno utapanje u rijeci Chobe nije neuobičajeno, ali Micheletti tvrdi da je brojka stradalih bivola prevelika. Za usporedbu, u najvećem utapanju kojem je svjedočio stradalo je "tek" pedesetak bivola.

Većinu bivola iz rijeke su izvukli lokalni stanovnici kako bi prikupili meso za prehranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.