U BiH ubijen policajac. Upucao ga je opasni bjegunac, višestruki ubojica?

Na fotografiji opasni ubojica Edin Gačić Foto: Facebook

U SUHODOLU kod Tarčina (30-ak kilometara od Sarajeva) u Bosni i Hercegovini nađeno je tijelo policajca. Kako javlja Klix.ba, na terenu se nalazi veliki broj policijskih ekipa i hitna pomoć.

"Očekuje se očevid kojim će rukovoditi dežurni tužitelj nakon kojeg će biti poznato više informacija", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva.

Klix piše kako je najvjerojatnije ubijen vatrenim oružjem. Ubijeni policajac je osiguravao strelište u Suhodolu, a ubojica mu je nanio ozljede vatrenim oružjem u predjelu ruku i glave. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebao preuzeti smjenu.

Ubio ga bjegunac?

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba od izvora bliskih istrazi, sumnja se da je policajca ubio Edin Gačić za kojim policija traga već šest dana zbog ubojstva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica. Za njim je ovih dana tragalo nekoliko policijskih agencija i MUP-ovi više kantona. Danas se pojavila informacija da je viđen u mjestu Ušivak, a mještani su slali upozorenja jedni drugima i putem društvenih mreža.

Policija je blokirala prilaze Suhodolu i vraćaju automobile koji su krenuli prema ovom području. Druge ekipe stežu obruč na području gdje se pretpostavlja da se ubojica skriva.

Sve su snimile nadzorne kamere 

Podsjetimo, nadzorne kamere su snimile stravično ubojstvo u Podorašcu kod Konjica u ponedjeljak. Ubojica Edin Gačić je nesretnog Sauda Sultanića usmrtio vatrenim oružjem, a potom ga izbo najvjerojatnije nožem ili odvijačem.

U trenutku ubojstva Sultanić je bio sam u objektu, a iako je odmah prevezen do konjičke bolnice, dežurni liječnik je samo mogao konstatirati smrt. 

Gačić je u ratu bio pripadnik postrojbe El Mujaheed Armije BiH koju su uglavnom činili strani islamski borci i koja je poznata po brojnim zločinima i ritualnim ubojstvima, uključujući odsijecanje glava. Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić rekao je da je Gačić iznimno opasna osoba koja je u dva navrata osuđivana za počinjene ubojstva.

Posljednje je počinio u ponedjeljak kada je u jednog muškarca najprije pucao iz vatrenog oružja, a potom ga dokrajčio nožem. Gačić je krajem rata ubio suborca iz postrojbe nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsjednik Federacije BiH Ejup Ganić iz Stranke demokratske akcije i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu.

Nakon što je izašao iz zatvora 2002., ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dvije trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.