Tužiteljstvo će se žaliti jer je istražni sudac pustio Renu Sinovčića nakon sat vremena ispitivanja

ZADARSKI tužitelj Ivan Galović najavio je kako će se Općinsko državno odvjetništvu u Zadru žaliti na odluku istražnog suca Vladimira Mikolčevića koji je Renu Sinovčića pustio da se brani sa slobode nakon samo sat i pol vremena ispitivanja iako nije ispitao svjedoka koje je Sinovčić navodno prijetio.

Zadarska policija navodno ima i video dokaze na kojima se vidi kako Sinovčić pokušava uvjeriti svjedoke na davanje lažnog iskaza u kaznenom postupku protiv Zlatka Lisice, osuđenog pljačkaša koji je prije deset godina sa suprugom Meri i još tri osobe opljačkao Dalmatinsku banku u samom centru Zadra. Lisica je nedavno opet uhićen, ovoga puta pod optužbom za kamatarenje, od čega ga je Sinovčić navodno pokušao izvući prijeteći svjedoku i pokušavajući ga podmititi kako bi promijenio iskaz.

Ako optužnica bude podignuta, Sinovčiću prijeti zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina. Sinovčić je ranije već dvaput sjedio na optuženičkoj klupi, ali nikad nije osuđen. Prvi put ga se teretilo za reket, a drugi put je kao HDZ-ov predsjednik Općinskog vijeća u Novigradu optužen za zlouporabu položaja i ovlasti. Ostali kazneni postupci koje je policija vodila protiv Sinovčića nisu niti rezultirali optužnicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.