Trojica vojnika tzv. SAO Krajine dvaput silovala ženu u Sunji, kazneno su prijavljeni

Screenshot: YouTube

DA SU u dva navrata, 1993. i 1995., na području Sunje silovala hrvatsku državljanku prijeteći joj vatrenim oružjem, odnosno zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva prijavljena su trojica srpskih pripadnika tzv. SAO Krajine, koji su nedostupni domaćim tijelima kaznenog progona.

Sisačko-moslavačka policija priopćila je u srijedu da nakon kriminalističkog istraživanja sumnjiči u to vrijeme 37-godišnjaka i 42-godišnjaka da su u ljeto 1993. na privremeno okupiranom području u mjestu nedaleko od Sunje počinili kazneno djelo protiv civilnog stanovništva.

Događalo se to u vrijeme oružanog sukoba Hrvatske vojske i srpskih paravojnih formacija tzv. Republike Srpske Krajine. Naoružani i odjeveni u vojnu odoru kao pripadnici paravojnih oružanih formacija trojica osumnjičenih su tijekom noći došla u obiteljsku kuću, u kojoj je stanovala tada 28-godišnja hrvatska državljanka (civil), te uz prijetnju oružjem nad njom izvršili nasilni spolni odnos.

Daljnjim istraživanjem utvrđeno je kako je tada 36-godišnjak u proljeće 1995. godine ponovno tijekom noći ušao u kuću spomenute žene i ponovno je silovao. Sva trojica osumnjičenih za ratni zločin nad civilima nedostupna su hrvatskim tijelima kaznenog progona, a policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.    

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.