TJEDNA PROGNOZA Dani pred nama bit će sunčani i vrući, ali onda stiže velika promjena - zahlađenje i pljuskovi

Foto: 123rf

POSLJEDNJIH dana nesnosne vrućine su malo popustile, a u noći sa subote na nedjelju zapuhala je i bura. No, to ne znači da idući dani neće biti pravi ljetni. Bit će, samo ne onako vrući kao posljednjih desetak dana.

Zagreb

Tako nas većinu tjedna čeka vruće i sunčano vrijeme s maksimalnim dnevnim temperaturama koje će se penjati iznad trideset stupnjeva. No, u petak stiže promjena. U Zagrebu se tako u petak očekuje oblačno vrijeme, ali bit će vruće kao proteklih dana. No u subotu stižu veliki pljuskovi, a past će i temperatura. Tako se očekuje da najviša dnevna temperatura iduću subotu u glavnom gradu bude ne veća od 24 stupnja.



Rijeka

U Rijeci se tijekom tjedna očekuje gotovo isto vrijeme kao i u Zagrebu. Tijekom tjedna temperatura će se kretati oko 30 stupnjeva, a u subotu stiže obilna kiša i pad temperature.



Split

U Splitu će biti malo drugačije. I tamo će većinu tjedna prevladavati sunčano vrijeme s tek pokojim oblakom na nebu. I u Splitu će se najviša dnevna temperatura kretati oko trideset stupnjeva. Vikend će i u drugom najvećem hrvatskom gradu donijeti promjenu. U subotu se očekuje kiša koja bi ipak trebala padati manjim intenzitetom nego u Zagrebu, a ni temperatura se neće drastično promijeniti.



Osijek

Na istoku zemlje, u Slavoniji, većina tjedna će biti nešto oblačnija. Ali i dalje će biti suho, sunčano i bez oborina. S iznimkom subote kad se očekuje pad temperature i kiša.


Mnogima su dani pred nama ujedno i posljednji dani godišnjeg odmora. Vrijeme će biti uglavnom idealno za izležavanje na plaži, a ni temperatura mora, koja je ponegdje proteklih dana uhvatila 30 stupnjeva, neće značajnije padati iako je sigurno da je sinoćnja bura malo rashladila površinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.