Tinejdžerica koja se suprotstavila neonacistu stavljena pod policijsku zaštitu zbog prijetnji

Foto: Facebook

NEDAVNO se internetom proširila fotografija mlade djevojke koja se suprotstavila ekstremno desničarskim prosvjednicima u Češkoj.

16-godišnja Lucie Myslíková stala je ispred neonacističkog prosvjednika na prosvjedu u Brnu, a njezin potez i stav postali su hit na internetu, ali je osim pozitivnih komentara primila i velik broj prijetnji.

Stavljena pod policijsku zaštitu

Centar za borbu protiv terorizma i sličnih prijetnji koji djeluje u sklopu ministarstva unutarnjih poslova u Češkoj izjavio je kako je Lucie pod policijskom zaštitom zbog velikog broja prijetnji koje je primila. Prijetnje su joj uglavnom upućene putem Facebooka.

Lucie je u intervjuu za AP izjavila kako je važno za mlade da komentiraju javna pitanja.

"Mislim da je važno da vas čuju i vide. Mislim da je to važno. Mislim da mladi ljudi trebaju više komentirati javna pitanja i izražavati svoje stavove", poručila je i dodala kako će upravo mladi živjeti u budućnosti te kako si ju zato trebaju skrojiti.

Lucie je rekla i kako ne osuđuje muškarca ispred kojeg je stala, ali da se bori protiv njegovog razmišljanja.

Prosvjed je ozdržan u Brnu, a organizirala ga je DSSS, ekstremno desna "radnička" stranka. Osim prosvjednika, na ulicama se tog dana našao i velik broj anti-prosvjednika koji su prosvjedovali plesanjem i crtanjem i koji su htjeli ukazati kako su umorni od mržnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.