TEROR U LONDONU Napadač snimljen i prijavljen policiji: "Nisu ništa učinili"

Screenshot: YouTube/Channel 4
 
JEDAN od trojice terorista koji su izvršili krvavi napad u Londonu navodno je snimljen u dokumentarnom filmu britanskog Channel 4 o džihadistima u Velikoj Britaniji.
 
Napadač (27) je navodno iz Barkinga u istočnom Londonu, a objavljena je fotografija njegovog tijela nakon što je policija na napadače ispalila 50 metaka.
 
Ispitivao susjede o najmu kombija
 
Policija je zatražila da se objavi samo njegov nadimak, Abz. Navodno se pojavljuje u sceni dokumentarca pod naslovom "The Jihadist Next Door" u kojoj se grupa muškaraca u londonskom parku klanja islamističkoj zastavi.
 
Njegovi susjedi su izjavili da je na dan prije napada nosio dres Arsenala. Ikenna Chigbo je izjavio da ga je nedavno upitao gdje bi mogao unajmiti kombi.
 
"Ispitivao me detalje, koliko košta i sve u vezi s najmom kombija", rekao je Chigbo za The Sun. Furqan Nabi je također rekao da ga je napadač ispitivao o kombiju, ali nije htio govoriti o tome zašto mu treba.
 
"Propovijedao je mladim muslimanima, a radikalizirao se na internetu"
 
Chigbo je također izjavio da je osumnjičeni bio "vrlo društvena osoba" te da je "propovijedao mladim muslimanima u svom stanu, i to redovito".
 
Bivši prijatelj napadača je za BBC izjavio da je kontaktirao policiju nakon što se zabrinuo zbog njegovih ekstremističkih stavova. Rekao je da je osumnjičeni radikaliziran gledanjem snimki na internetu.
 
Unatoč tome, terorist nije uhićen i nitko nije ništa poduzeo: "Ja sam obavio svoju dužnost. Znam da su to i mnogi drugi učinili, ali vlasti svoju dužnost nisu obavile", zaključio je bivši prijatelj napadača.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.