Tajne službe ispitale nosača prtljage, francuski mediji: Ruski Airbus raznijela je bomba

Foto: Hina

I DALJE traje istraga koja bi trebala rasvijetlili misterij tragedije koja se dogodila iznad Sinaja, kada se srušio ruski Airbus A321.

David Cameron prilično je razljutio Vladimira Putina kada je odlučio obustaviti sve letove za Sharm el-Sheikh. Tada su Rusi optužili Veliku Britaniju da skriva važne informacije, no već dva dana kasnije i Putin je odlučio stopirati letove za Egipat.

Čelnik ruske tajne službe FSB-a, Dmitrij Peskov, rekao je kako bi Rusija morala obustaviti sve putničke letove u Egipat dok se ne sazna što je točno uzrokovalo pad aviona.

"Dok ne saznamo prave razloge za ono što se dogodilo, smatram da treba obustaviti ruske letove za Egipat", rekao je.

Još uvijek nije poznato o čemu je Putin razgovarao s Cameronom, no engleski mediji objavili su informaciju da je britanska tajna služba MI5 presrela razgovor militanata ISIS-a s poluotoka Sinaja. Engleske i američke tajne službe su već ispitale nosača prtljage koji je navodno unio bombu u Airbus, piše Telegraph. Američki dužnosnici uvjereni su da se eksplozija dogodila unutar aviona, što kako tvrde, dokazuju brojne rupice s unutarnje strane olupine.

Francuski mediji pak tvrde kako je avion zaista raznijela bomba.

Za to vrijeme u zračnoj luci u Sharm el-Sheikhu totalni je kaos. Stotine je onih koji se ne mogu vratiti kući. Zbog diplomatskog sukoba između Egipta i Velike Britanije samo je 8 od 29 aviona poletjelo prema Europi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.