Sveučilište u Zagrebu zabrinutim roditeljima: Nastava na FF-u uskoro kreće izvan fakulteta

"S OBZIROM na brojne upite studenata Filozofskog fakulteta i njihovih roditelja koji se rektoru i čelništvu Sveučilišta u Zagrebu obraćaju s molbom da se nastava na svim odsjecima FF-a počne što prije odvijati, Sveučilište želi cjelokupnu javnost informirati kako je u tijeku intenzivan rad u pronalaženju alternativnih prostora za održavanje nastave, kao i u izradi rasporeda za pojedini odsjek", priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećamo, studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koji su pokrenuli studentske prosvjede u Hrvatskoj, ostali su među rijetkima koji i dalje provode blokadu nakon što je prošli tjedan donesena "presuda" da se od ponedjeljka nastava mora nastaviti. Studenti su tada ostali i bez podrške profesora, koji su im poručili da "blokada nije pravi način" borbe za besplatno školstvo.

"Sveučilište i Filozofski fakultet zajedničkim naporima pokušavaju što je moguće prije osigurati uvjete za nesmetano odvijanje nastave na drugim lokacijama, te mole studente za razumijevanje i za njihov odziv na predavanja nakon što raspored za pojedini odsjek bude pripremljen. Očekuje se da će plan izvođenja nastave po pojedinim odsjecima biti objavljen na oglasnoj ploči i internetskim stranicama Filozofskog fakulteta", poručuju sa zagrebačkog Sveučilišta.

J.C.
Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.