Svećenik iz Sukošana koji je udario časnu i susjedu opet izlazi na slobodu

Foto: Marin Gospić/Zadarski list, Općina Sukošan

SVEĆENIK Domagoj Kelava iz Sukošana danas izlazi na slobodu nakon 15 dana istražnog zatvora, javlja Zadarski list. To je drugo puštanje don Kelave iz pritvora u mjesec dana. Podsjetimo, riječ je o svećeniku koji je u sukošanskom župnom dvoru udario časnu sestru pa završio 10 dana u pritvoru, a isto je ponovio brzo nakon izlaska na slobodu - tada je udario susjedu. Ona je bila svjedokinja pri napadu na časnu sestru.

"PU zadarska podigla je optužni prijedlog protiv D.K. (1979.) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru. Podnesenim optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je dana 17. svibnja 2022. godine oko 00:10 sati u mjestu Sukošan, na ulici Hrvatskih branitelja, dakle na javnom mjestu dostupnom većem broju građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu A.S. (1979). Naime, prilikom povratka u župnu kuću vidio je susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući riječima 'zbog tebe sam završio u zatvoru pi**a ti materina', misleći na događaj s časnom sestrom koji se zbio 26. travnja 2022. godine, da bi je zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati, A. se istrgnula, a D. ju je zatim odgurnuo uslijed čega je pala na tlo i zadobila laku tjelesnu povredu - površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala", rekao je prilikom uhićenja don Kelave glasnogovornik suda Davor Dubravica.

Sukošanskom svećeniku je nakon prvog napada oduzeta župnička služba. Do redovitih svećeničkih premještanja u kolovozu župama Sukošan i Debeljak upravlja don Marin Batur. Nije poznato hoće li svećenik nakon posljednjeg slučaja, prema preporukama nadbiskupije, potražiti stručnu pomoć, piše Zadarski list.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.