Novi detalji sukoba u Bjelovaru: Htio više puta upucati čovjeka, spriječili ga

Screenshot: Facebook

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 46-ogodišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju te mu je određen istražni zatvor.

Upozoravamo vas da je snimka uznemirujuća 

Ovo je strašno što se sinoć dogodilo u Bjelovaru. Samo zahvaljujući brzoj reakciji građana i bjelovarske policije, kojoj se zahvaljujem na reakciji, izbjegnuta je tragedija. Ovo je nedopustivo za Bjelovar i tražim najoštrije kazne pravosudnog sustava za sve sudionike. Ovaj incident ne smije baciti sjenu na populaciju Roma u našem gradu koja u miru živi kao i svi građani našeg mirnog i sigurnog grada. Čuo sam se s predstavnicima romske manjine Grada Bjelovara koji su mi potvrdili da se radi o doseljenicima Romima koji žive na relaciji Hrvatska-Njemačka. U svakom slučaju postavit ćemo i dodatne kamere koje su se do sada pokazale kao pun pogodak i pomažu policiji u potrazi za počiniteljima ovakvih i sličnih kaznenih djela. Bjelovar će i dalje biti miran i siguran grad!

Objavljuje Dario Hrebak u Petak, 16. kolovoza 2024.

Riječ je o jednom od sudionika masovne tučnjave koja se dogodila u centru Bjelovara u noći s četvrtka na petak, kada je privedeno 16 osoba, a ozlijeđeno je njih šest. Prema neslužbenim izvorima, sukobile su se dvije obiteljski povezane skupine Roma, a prema policijskom izvješću u sukobu su se koristile letve i palice, dok je jedna osoba pregazila tri druge osobe automobilom.

Htio ga više puta upucati

Iz ŽDO Bjelovar naveli su danas u priopćenju u kako se osnovano sumnja da je 46-ogodišnjak oko ponoći 15./16. kolovoza 2024., u gradskom parku u Bjelovaru, u nakani da usmrti oštećenika ispalio iz pištolja hice prema njemu nanijevši mu tjelesne ozljede. Nakon što je oštećenik pao na tlo ponovno uperio pištolj u njega, ali ga je druga osoba spriječila u daljnjem napadu.

Sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru ŽDO u Bjelovaru podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali i od ponavljanja i dovršenja kaznenog djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.