Suđenje seljacima prosvjednicima: Ako je tko kriv, onda je to premijerka

NA OPĆINSKOM sudu Vinkovci prije tri dana je počeo proces protiv sedmorice seljaka koji su početkom ožujka sudjelovali u seljačkim prosvjedima kada je sa 250 traktora blokirana cesta Vinkovci-Osijek kod Jarmine. Povodom sudskoga procesa održao se sastanak Županijske udruge seljaka Virovitičko-podravske županije na kojem su osuđene policijske kaznene i prekršajne prijave protiv seljačkih prosvjednika koji su početkom ožujka ove godine prosvjedovali na prometnicama.

Jedan od prosvjednika je osumnjičen za kazneno djelo prijetnje službenoj osobi ubojstvom, a ostala šestorica prosvjednika su osumnjičena za druga djela.

Zvonko Pipić, virovitički seljački vođa, prijave je ocijenio kao "pokušaj pritiska i zastrašivanja seljaka". Pipić je dodao da je tijekom razgovora s predstavnicima seljaka ministar Petar Čobanković obećao da nitko od seljaka neće biti gonjen ni kažnjavan te da će seljake "povezati" s ministrom Karamarkom. Kasnije je Čobanković, navodi Pipić, javio da Karamarko odbija razgovarati sa seljacima.

Svojom prisutnošću virovitičke osumnjičenike u četvrtak su podržali i seljački vođe Josip Smajić iz Slavonskog Broda i Tomislav Pokrovac iz Vukovarsko-srijemske županije, ističući da je u prosvjedima sudjelovalo oko 10.000 seljaka te da je u 5 županija policija do sada kazneno i prekršajno prijavila 21 prosvjednika, prenosi Večernji list.

Koordinacija seljačkih udruga 5 slavonsko-baranjskih županija osigurat će i materijalnu pomoć seljacima kako bi se obranili na sudu. "Ako je netko kriv, onda je to premijerka Kosor koja je odbila s nama razgovarati", zaključili su seljaci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.