Struka izglasala: U sudskom vijeću Županijskog suda u Splitu i Slavko Lozina

SLAVKO LOZINA novi je član sudačkog vijeća splitskog Županijskog suda. Izbirali su ga među 20-ak kolega koji su također htjeli u Vijeće. Nije, međutim, mjesta bilo za sve, nego za tek njih osam.

Najviše glasova sucu Cambiju

Najveći ugled, pokazali su izbori, uživa šef Kaznenog odjela i glasnogovornik suda Neven Cambi. On je dobio najveći broj glasova, dok se kolega iz susjednog ureda Bruno Klein našao na drugom mjestu.

Slijede sa istim brojem glasova Marica Šćepanović, iskusna sutkinja koja se prije dvije godine natjecala za predsjednicu suda, te Maria Majić.

Da sve ne ostane na sucima koji se bave kaznenim pravom, pobrinut će se troje parničara, Vicko Prančić, Marija Šimičić i Senija Ledić.

U sudsko vijeće iz Općinskog suda u Splitu ušli su Josip Popadić, Goran Čolak i Ivana Bilušić.

Mjesto žestokih okršaja

Sudsko vijeće daje ocjene kandidatima za suce i predsjednike sudova. Ovo splitsko bilo je svojedobno mjesto žestokih okršaja, kad su se za predsjedničku fotelju svojedobno natjecali Damir Primorac i Sovjetka Režić. Pred glasanje se odnekud pojavila kaznena prijava protiv Režićke.

Primorac je dobio svih osam glasova kolega sa Županijskog suda, no na koncu to nije bilo dovoljno. Nije prošao, natječaj se ponovio, dok je prijava protiv sutkinje Režić odbačena. Na koncu je u fotelju zasjeo Ante Perkušić, koji se uopće nije ni natjecao protiv Primorca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.