KORONAVIRUS

Stožer za civilnu zaštitu Grada Zagreba o koronavirusu: Stvari su pod kontrolom

Screenshot: N1

BANDIĆEVA zamjenica Olivera Majić i pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić kažu kako unatoč pojavi koronavirusa nema mjesta panici. 

"Mi smo u okviru naših ingerencija razmotrili sve što trebamo učiniti i sve aktivnosti koje trebamo provesti. Sutra je pomoćnik ministra u ravnateljstvu civilne zaštite sazvao sastanak svih županijskih ogranaka", rekla je Majić i dodala da neće biti dodatnih informacija dok sutra ne obave sastanak i dobiju detaljne upute Nacionalnog kriznog stožera. 

"Ne želimo davati lažne informacije, mislimo da nema potrebe za panikom, a pitanja koja postavljate su pitanja koja se postavljaju kada se proglasi epidemija, a ona nije proglašena", zaključila je Majić. 

"Ne treba jurišati na dućane"

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako su oni tu kako bi dali potporu kriznom stožeru Ministarstva zdravstva.

"Mi dajemo potporu kriznom stožeru Ministarstva zdravstva. Molim građane da ne paniče, imamo navodno jednog oboljelog, ne treba jurišati na dućane. Ispričavamo se ako se ne javimo kada zovete, ali ako se nismo javili, vjerojatno smo zauzeti i nazvat ćemo vas u roku od pola sata", rekao je Kalinić te dodao da se protokol o postupanju donosi kada se proglasi epidemija.

"Ovo je bio preventivni sastanak, razrađivali smo što ako bude trebalo. Molim vas, nemojte da pomognemo širenje panike. Stvari su pod kontrolom.
Svi ti dućani bit će opet popunjeni i nema potrebe za stvaranjem zaliha. Imamo jednu osobu zaraženu, a to je ništa spram drugih zemalja. Otkazivanje događaja moguće je isključivo ako bi bila proglašena epidemija", zaključio je Kalinić. 

Pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč kazao je da trenutna situacija zahtijeva ozbiljnost. "Kao i kod gripe i drugih kapljičnih infekcija, ne preporučuju se javna okupljanja", rekao je Jeleč.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.