Što se dogodilo u varaždinskoj Šestoj osnovnoj školi? Ravnatelj je iznio svoju priču

Foto: Google Maps

NA satu Glazbene kulture u varaždinskoj Šestoj osnovnoj školi proteklih se dana navodno dogodio incident koji je, kako kaže jedan roditelj, uznemirio i učenike i roditelje.

Što se dogodilo na satu glazbenog i što je škola poduzela nakon incidenta, ispričao je ravnatelj Mario Stančić za Varaždinske vijesti.

Učenik nije bio spreman odgovarati zbog obiteljske tragedije

"Dana 3. 6. 2020. na satu glazbenog odgoja učiteljica je ispitivala učenike. Među ostalima prozvala je učenika kojemu je nedavno umro stariji brat. Učenik je počeo plakati s obrazloženjem da nije spreman odgovarati zbog smrti brata. Budući da učiteljica nije razumjela obrazloženje učenika, nastavila je povišenim tonom s daljnjim davanjem uputa. Usporedno je još jedan učenik počeo plakati prisjećajući se nedavnog smrtnog slučaja u obitelji. Mnoge učenike je to pogodilo i rastužilo. Nakon što je učiteljica shvatila o čemu se radi, izrazila je sućut učenicima te je nastavila s planiranim aktivnostima nastavnog sata", rekao je Stančić.

Dodao je da su ga roditelji i razrednica tog istog dana obavijestili o incidentu te da je sljedeće jutro, zajedno s razrednicom, razgovarao s učenicima kako bi utvrdio što se dogodilo. U razgovor je uključena i stručna služba.

Kako je naveo Stančić, u ime škole se ispričao učenicima i izrazio žaljenje zbog nedostatnog odgojnog i empatičnog postupanja učiteljice, a pozvao je i učiteljicu da se ispriča učenicima, što je ona učinila. Nakon toga ravnatelj je u dosje učiteljice umetnuo pisanu bilješku o tome što se dogodilo, kao i o obveznom načinu postupanja učiteljice.

U ime škole ravnatelj se ispričao i roditeljima učenika.

Na učiteljicu se dosad nitko nije žalio

"Posebno napominjemo kako su roditelji učenika u pisanom dopisu školi prihvatili ispriku te je za njih postupak okončan. Izrazili su žaljenje što je netko iskoristio njihovu obiteljsku tragediju za obračun s učiteljicom. Roditelji su se ogradili od pretencioznog teksta koji je objavljen u medijima. Potenciranje linča ih u njihovoj golemoj tuzi dodatno uznemiruje", naglasio je.

Je li i ranije bilo sličnih događaja ili pritužbi na tu učiteljicu?

"Na dosadašnji rad učiteljice ne postoje druge neriješene formalne pritužbe. Roditelji su uvijek dobrodošli izraziti svoje mišljenje ili prijedloge. Vjerujem da unatoč pojedinačnim poteškoćama, roditelji i učenici prepoznaju sav trud i rad koji svakodnevno ulažemo da naša škola bude sigurno i poticajno okruženje za stjecanje znanja i razvijanje pozitivnih ljudskih vrijednosti", zaključio je Stančić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.