Srpski tužitelj: Bajić nije izigrao dogovor, Kosor s optužnicama maše u kampanji

SRPSKI tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević kazao je danas da je sa hrvatskim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem dogovorio kako će procesno riješiti pitanje optužnica za Vladimira Šeksa i ostale.

Vukčević se nada da zakon o ništetnosti pravnih akata iz Srbije u Saboru "neće proći", a kazao je i da premijerka Jadranka Kosor koristi te optužnice u predizborne svrhe. "To je anticivilizacijski zakon, ne mogu se te optužnice poništiti jednim zakonom", kazao je Vukčević na srpskoj televiziji B92.

"Optužnica poslana 27. srpnja"


Naglasio je i da je zbog suradnje dvaju pravosuđa učinjeno dosta kako bi se sudilo za zločine na Ovčari te da je Hrvatska tu suradnju pozdravljala kada je njoj išla u korist. Vukčević je rekao da se Vladimir Šeks slabo informirao kada je kazao da je Srbija izigrala dogovor hrvatskog i srpskog državnog odvjetništva, jer je postignut dogovor kako prevladati sve te optužnice. Podsjetio je da su uspješno riješeni slučajevi Vesne Bosanac i Tihomira Purde te napomenuo da se sada krenulo u rješavanje slučaja Glavaš i ostali.

Kazao je da je srpsko pravosuđe Hrvatskoj optužnice uputilo 27. srpnja te da je to do sada "držano u ladici". "Sad je Jadranka Kosor to izvukla u predizbornoj kampanji i s njima maše kao s nekim adutom protiv nas. Ne vjerujem da je Bajić izigrao dogovor, nego da je to Jadranka Kosor na određeni način došla do tih optužnica i počela njima mahati i prijetiti da će donijeti zakon", kazao je Vukčević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.