Splitska liječnica uhićena pred bolnicom. Tjerala je kćer da zamrzi oca

Foto: FAH

NAKON ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu splitska liječnica (50) koja je jutros uhićena ispred KBC-a Split puštena je u večernjim satima na slobodu. 

U svojoj obrani negirala je počinjenje kaznenog djela, a nad njom je određena mjera opreza zabrane uznemiravanja prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander. Za privedenu liječnicu nije se tražio istražni zatvor.

Isto tužiteljstvo podiglo je već dvije optužnice protiv nje zbog neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta te za povrede djetetovih prava na štetu njene maloljetne kćeri stare 13 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Djevojčica živi s ocem od prošle godine odlukom Općinskog suda u Splitu na kojem se vodi i postupak za ostvarenje roditeljske skrb koji je pokrenut nakon konfliktnog razvoda roditelja

Tjerala kćer da zamrzi oca

Liječnica u posljednje vrijeme vodi kampanju putem društvenih mreža kojom pokušava vratiti pravo viđanja kćeri jer je krajem prošle godine tužiteljstvo zatražilo i dobilo sigurnosnu mjeru kojom joj se zabranjuje približavanja i kontaktiranje sa djetetom.

U svojim objavama proziva niz institucija, a među prozvanima je i Centar za socijalnu skrb u Splitu protiv čije dvije djelatnice je podnijela i privatnu tužbu. Proziva i stručnjake iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba na čelu sa prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander.

Upravo je splitski Centar za socijalnu skrb pokrenuo procesuiranje majke, i to 2013. godine, kada je podnio prvu kaznenu prijavu koja je odbačena.

Dvije godine kasnije Centar podnosi drugu prijavu te se na temelju nje 2016. godine podignula prva optužnica koja tereti liječnicu da je nakon razvoda tjerala kćer da zamrzi oca.

Optužena je da je od kraja 2012. godine do kraja rujna 2016. godine namjerno ugrožavala psihički razvoj svoje kćeri i onemogućavala njen kontakt s ocem iako su postojala dva pravomoćna sudska rješenja koja su određivala kada će otac provoditi vrijeme s djevojčicom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.