Smijenjeni šef Holdinga Tomaševiću: Nisam mogao cijelo vrijeme biti veliki učitelj

Foto: Grad Zagreb/Pixsell/Jurica Galoić

PREDSJEDNIK Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković te član Uprave Ante Samodol nakon tri i pol mjeseca su smijenjeni.

Podsjetimo, sredinom lipnja, bez javnog natječaja, gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici smijenili su Upravu Zagrebačkog holdinga te imenovali djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana, i to Vukovića kao predsjednika te Samodola kao člana Uprave.

Tri mjeseca kasnije obojica su smijenjena zbog, kako tvrdi gradonačelnik Tomislav Tomašević, "različitih koncepata vođenja Holdinga".

Ante Samodol na svojoj je stranici jučer detaljno opisao što se događalo od dana imenovanja do dana smjene. Teško je optužio Možemo i Tomaševića.

>> Smijenjeni član uprave Holdinga teško optužio Tomaševića: On ne zna što potpisuje

Vuković: Nisam mogao cijelo vrijeme biti veliki učitelj

Danas se o svemu oglasio i Nikola Vuković. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Kratko očitovanje na današnju promjenu narativa gradonačelnika o razlozima razlaza sa mnom i Antom Samodolom:

Netočno je da nismo davali informacije novim članovima uprave - svatko od njih je dobio stick sa svim aktima i podacima o ZGH.

Netočno je da nisu uključivani u odlučivanje - od dolaska su bili nazočni svim sjednicama Uprave i odlučivali o svim točkama dnevnog reda. Nisu nikad glasovali protiv niti bili suzdržani. Bili su nazočni i na svim kolegijima.

S druge strane ja kao predsjednik Uprave nikad nisam imao uvid u njihove programe razvoja ZGH temeljem kojih su izabrani u Upravu. Moguće je da su programi bili tako dobri da im nije trebalo otvaranje stickova za upoznavanje sa informacijama o ZGH. S obzirom na obveze predsjednika Uprave i činjenicu da dan traje samo 24 sata nisam mogao čitavo vrijeme biti veliki učitelj.

Ovlasti predsjednika Uprave su precizno definirane Izjavom o osnivanju i nikad nisam izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi. Koliko su drugi poštivali temeljne akte ZGH-a i zakone pokazat će vrijeme.

Za sada samo toliko.

S poštovanjem,
Nikola Vuković"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.