Smijenjeni premijer Orešković MUP-ovu vilu koristi kao svoju ljetnu rezidenciju

Foto: FaH, Google Street View

SMIJENJENI premijer Tihomir Orešković je vilu na Kostabeli, koja je formalno u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova, pretvorio u ljetnu rezidenciju svoje obitelji gdje boravi već dvadesetak dana.

Za komentar smo se obratili MUP-u i Vladi te ćemo njihove odgovore objaviti po primitku.

U međuvremenu, od izvora iz  MUP-a pak neslužbeno saznajemo kako Orešković često boravi u vili gdje se sastaje s ljudima s kojima ne može u Banskim dvorima.

"Stalno ima sastanke s utjecajnim ljudima iz poslovnog svijeta s kojima se nije mogao susretati u zgradi Vlade jer bi sve odmah iscurilo. To uopće ne izgleda kao odmor, Orešković tamo stalno radi", kaže izvor.

U vili na Biviju, elitnom zapadnom riječkom kvartu uz more, voljeli su se odmarati i Tuđmanovi, a urbana legenda kaže da je tu ljetovao i Al Capone.

Podsjetimo, dok premijer na odlasku s obitelji ljetuje u MUP-ovoj vili, bivša glasnogovrnica PU Zagrebačke Aleksandra Ljuba 2012. je nepravomoćno osuđena na zatvorsku kaznu od osam mjeseci, uvjetno dvije godine jer omogućila svojoj prijateljici i njezino dvoje djece da po povlaštenim uvjetima ljetuju u MUP-ovu odmaralištu u Dramlju.

Državni proračun oštetila je za 6.040 kuna koje je naknadno platila iz vlastitog džepa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.