DOKUMENT Kuću Tihomira Jakovine kupili s milijun kuna iz humanitarne akcije

Foto: Hina, Index, Google maps

UDRUGA osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda kupila je kuću bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine te njegovu bivšu poljoprivrednu apoteku u sklopu humanitarne akcije u kojoj je skupljeno gotovo milijun kuna.

Da je došlo do kupnje nekretnina kontroverznog SDP-ovog političara, jasno je iz izvatka iz zemljišne knjige.

>> Jakovina ne govori istinu, ali najavljuje tužbu protiv Indexa

Skupljali novac za Jakovininu kuću

Naime, Udruga Regoč javila se na natječaj "RTL pomaže djeci" u kolovozu 2016. godine s prijedlogom za kupnju dvije nekretnine u Bukovlju selu nedaleko od Slavonskog Broda. U humanitarnoj akciji skupljeno je 975 000 kuna s kojima su kupljene nekretnine. Novac je doniran pozivima na broj 060 90 07, a cijena poziva bila je 6,25 kuna.

>> SLAVONIJA NA RASPRODAJI Kuće jeftinije od starog auta

Prve informacije da bi se humanitarna udruga mogla odlučiti upravo za Jakovinine nekretnine  javile su se već u studenom prošle godine na portalu SBonline, no tada se ta informacija pokušala zataškati.

Prema stanju na tržištu nekretnina, riječ je o izuzetno povoljnim uvjetima, s obzirom na veliki pad cijena.

Raduje ih imanje

"Kuća ima veliki dnevni boravak sa kuhinjom i malim kutkom za odmor, sanitarnim čvorom i podrumom. Na katu su sobe sa sanitarnim čvorom, praonicom rublja, garderobom i terasom.U prizemlju nas raduje velka terasa dovoljna za odmor svih nas. Raduje nas što imanje ima dovoljno parkirališnih mjesta i ogradu koja daje sigurnost", objavila je udruga Regoč na svojim službenim stranicama te je već započela s adaptacijom prostora za svoje potrebe.


Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod je nevladina neprofitna udruga koja okuplja roditelje i članove lokalne zajednice koji rade na poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Udruga djeluje već 35 godina.

Jakovina nikada nije odgovorio na pitanje o svojoj imovini

Podsjetimo, bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nedavno je kupio trošnu vilu u Zagrebu za 1,6 milijuna kuna koju prodaje, a prošlog ljeta kupio još jednu nekretninu i to stan u središtu Slavonskog Broda na Trgu pobjede.



Krajem listopada prošle godine Jakovine su podigle kredit od 250 tisuća kuna kod Privredne banke Zagreb, a prema imovinskoj kartici od veljače prošle godine Jakovini je to drugi kredit s obzirom na to da ima stambeni kredit iz 2006. godine koji otplaćuje do 2026. godine.

Na pitanje odakle mu novac za kupovinu nekretnina Jakovina nikada nije htio odgovoriti. Na naš upit da se kratko čujemo za izjavu odgovorio je SMS porukom: "Da, ali osobno. Da Vam mogu uručiti sudsku tužbu".

Seriju članaka o Jakovini objavili smo sredinom studenog, no do danas nam se nije javio. Ni reagiranjem, ni demantijem, a tako ni tužbom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.