Sindikalne središnjice: Vratite Anu Jelinić na posao ili ćemo obavijestiti međunarodnu javnost o učestalim smjenama na HTV-u!

PET SINDIKALNIH središnjica na sastanku održanom u utorak zatražilo od glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić povratak smijenjene urednice emisije Dossier.hr Ane Jelinić na njezino radno mjesto.

"HTV je javna televizija čija je prvenstvena uloga objektivno i nepristrano informiranje hrvatske javnosti, a Ana Jelinić je u razgovoru sa gospodinom Darkom Petričićem vrlo profesionalno odradila svoj posao i nema nikakvog razloga za njezinu smjenu. Kriminala i korupcije puni su svi hrvatski mediji i umjesto da Anin prilog bude doprinos HTV-a u rješavanju tog najvećeg problema u našem društvu, Ana Jelinić je kažnjena. Ovakvi postupci vode u zatiranje slobode riječi i govora i stvaraju autocenzuru kod urednika što nikako ne smije biti odlika HTV-a kao javne televizije. Stoga tražimo hitan i neodgodiv povratak Ane Jelinić, a u protivnom ćemo i mi obavijestiti međunarodnu javnost o učestalim smjenama na HTV-u", stoji u dopisu kojeg u ime svih sindikalnih središnjica potpisuju predsjednici Ana Knežević, Ozren Matijašević, Krešimir Sever, Damir Jakuš i Vilim Ribić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.