Sindikalisti Željezare opet prijete štrajkom glađu pred Polančecovim ministarstvom

"OD PROŠLOG sastanka svih zainteresiranih strana, prošlo je tjedan dana, i ne samo da ništa nije napravljeno, već smo s portala Steel Bussines Briefing doznali da Vlada i dalje pregovara s Carlson Fondom, kojeg su navodno odbili jer im je ponuda bila neprihvatljiva. Riječ je, kako smo i upozoravali, o šverceru koji radi za interese vlasnika poljskog Zlomrexa. Najavljeno je da će se raskinuti privatizacijski ugovor, no od toga ništa. Zbog svega najavljujemo da ćemo idući tjedan otpočeti štrajk glađu pred Ministarstvom gospodarstva" kaže Tonči Mužić, jedan od četiri sindikalista splitske Željezare, koji su već štrajkali glađu koncem kolovoza, kako bi im se Vlada smilovala i isplatila zaostale minimalce bez doprinosa.

Kosoricu teška situacija ganula do suza

Njihova teška situacija do suza je tada ganula premijerku Jadranku Kosor, koja je odmah, kao i obično u tim situacijama, zadužila potpredsjednika Polančeca da hitno reagira i vidi što se da napraviti.

Obećanja se, međutim, nisu ispunila. Na radnike su zaboravili, situacija se nije promijenila. Sindikalisti su prije desetak dana zaprijetili da će štrajkati ispod Polančecovog ureda, pa su im se odmah javili iz kabineta Jadranke Kosor. Dogovoren je prošlotjedni sastanak, na kojem su predstavnici radnika dobili uvjeravanja da je za Zlomrexom gotovo i da će se tražiti novi strateški partner.

"Dajemo im rok do ponedjeljka, najkasnije do utorka. Nezadovoljstvo je veliko, a sindikalne akcije bit će radikalne" kaže Mužić.

Nadu u bolje sutra čeka 400 radnika Željezare. Proizvodnje, a ni plaće nema od početka godine. Hoće li lažna obećanja premijerke Kosor opet biti dovoljna da makar na trenutak umire ogorčene radnika?   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.