Silovatelj uhvaćen nakon 30 godina, prepoznali su mu DNK kad se popišao u teglu

Foto: Northumbria Police

SILOVATELJ iz Velike Britanije izbjegao je hvatanje više od 30 godina dok se nije pomokrio u lončanicu, zahvaljujući čemu je policija dobila njegov DNA.
 
McKenna (59) je silovao dvije djevojke u sjeveroistočnoj Engleskoj, 1983. i 1989. Policija nije našla počinitelja za ova dva slučaja - nije ih čak ni povezala - ali imala je pohranjen DNK silovatelja.
 
Kad je 2016. policija u Newcastleu intervenirala zbog svađe među susjedima, nakon što se McKenna očito pomokrio u lončanicu svom susjedu. Policija ga je zbog toga uhitila te uzela njegov DNK i provukla ga kroz bazu, pri čemu se on točno poklopio s DNK-om silovatelja iz osamdesetih.
 
McKenna je 1983. silovao 21-godišnju djevojku koja je išla kući pješice u Gatesheadu, a 1988. 18-godišnju učenicu u Newcastleu. Objema žrtvama zaprijetio je nožem. “Njegovi zločini bili su kalkulirani, planirani i strahovito iskustvo za dvije žrtve u pitanju”, rekao je detektiv Mick Wilson.
 
“Osamdesetih nismo imali dostupne iste forenzičke tehnike koje imamo danas i zahvaljujući kojima smo osigurali ovu osudu. McKenna je mislio da se izvukao sa svojim zločinima ali susjedska svađa i trenutak gluposti smjestili su ga u zatvor na 23 godine”, dodao je detektiv. McKenna na suđenju nije pokazao "ni trag kajanja".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.