Šef optuženog HDZ-ovca: Najmanje što može učiniti je ne štetiti stranci

Foto: Index/Pixsell/Ivica Galovic

IGOR Krizmanić, potpredsjednik Gradskog vijeća Požege, povlači se sa svih dužnosti u stranci i u Gradskom vijeću. Također, zamrzava svoje članstvo u HDZ-u, doznaje Index.

Odluka je uslijedila nakon što ga je njegova 25-godišnja kći Petra Š. optužila za sustavno nasilje nad njom i njenom majkom.

>> Kći teško optužuje moćnog HDZ-ovca za obiteljsko nasilje: Sjećam se suza i krvi

Obratili smo se Željku Glaviću, predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije, ujedno i predsjedniku Gradskog vijeća Požege. Krizmanić je njegov zamjenik.

"Maknuti se i ne štetiti stranci"

Zamolili smo ga za komentar Krizmanićevog postupka ostavke na svim dužnostima.

"U političkom smislu to je jedino rješenje. Svatko od nas ne mora biti kriv, ali ako je netko na nekim javnim funkcijama, i ako ga njegovo dijete ili supruga prijave, najmanje što može napraviti je maknuti se i ne štetiti stranci", rekao nam je.

Upitali smo ga za komentar o obiteljskom nasilju u Požegi, uključujući i slučaj župana Tomaševića.

"Toga očito ima puno, samo se pogodilo da su se u kratko vrijeme ovako baš dva istaknuta dužnosnika našli u tome", rekao nam je. 

"Izolirani slučajevi"

"Međutim, razlika je u tome što se ovdje radi o eksponiranim ljudima na javnim funkcijama za koje vrijede drugačija pravila. Ne smije to nitko raditi, ali medijski je interesantno kad to napravi osoba koja bi trebala izgrađivati kulturu ponašanja u javnom prostoru. Kad se ona sama ogriješi, to je puno više od svakodnevnih stvari koje do medija i ne dođu", rekao je Glavić.

"U Požegi nema obiteljskog nasilja više nego drugdje, ali drugi slučajevi prođu ispod radara jer se ne radi o istaknutim dužnosnicima. Ovdje se dogodilo nekoliko izoliranih slučajeva koji se povezuju jer su se dogodili u istom gradu, na istom mjestu", ispričao je Željko Glavić za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.