Putnici pokvarenog broda otkrili nove detalje: "Grozno, treslo se kao potres"

Foto, video: Ivo Cagalj/PIXSELL, Index

POKVARENI brod Aurelia talijanske brodarske firme SNAV na liniji Ancona - Split nekoliko minuta nakon 13 sati pristao je u splitsku luku. Oko 13:30 putnici su se počeli iskrcavati.

Neki od njih stali su pred novinare i ispričali što se zapravo događalo na brodu.

Jedna od putnica je potvrdila informaciju da o tome što se događa na brodu nisu saznali od kapetana broda, a opisala je i da se brod u noći počeo tresti kao da je potres.

"Grozno, sve se treslo kao potres"

"Nismo dobili nažalost od kapetana informaciju, dobili smo informaciju od jedne gospođe s broda koja je pjevala, dosta šturu informaciju, dosta umirujuću. Kapetan nam se obratio tek ujutro u neko doba. Ja sam osjetila po noći da je bila neka trauma, nekakva situacija. Grozno, sve se treslo kao potres. Ujutro su nam rekli da imamo neku malu havariju, da budemo mirni, da se smirimo, da će sve biti u redu. Inače je osoblje bilo okej. Imali smo ručak, imali smo doručak, sve", ispričala je. 

Opisala je kako se osjećala kad je shvatila da s brodom nešto nije u redu. 

"Pokušavala sam se smiriti. Ljudi su bili okej, naišla sam na grupu Šibenčana koji su bili vrlo ugodni, tako da su me na neki način držali u toj atmosferi. Bilo je traumatično, bilo je teško, ali sve se završilo lijepo. Nije da će mi ostati u lijepom sjećanju, ja putujem 19 godinama brodom iz Ancone, ali ovo je najružnije iskustvo u mom životu", rekla je.

Svoje je dojmove podijelila još jedna putnica. 

"Sve je dobro što se dobro završi. Dobro smo se držali, osim toga s nama su bili liječnici iz šibenske regije. Imali smo hranu, imali smo za spavati. I zaplesali smo mrvicu tako da nije bilo loše. Ali znate što, prepadnete se, nije vam svejedno, pogotovo kad smo čuli da motor ne radi", rekla je druga putnica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.