Propala SDP-ova poduzetnica ide u zatvor. Radnicima duguje preko 500.000 kuna

Foto: Jurica Gaolic/Pixsell

MIRJANA INDIR, poduzetnica iz Koprivnice, SDP-ovka te bivša vlasnica ugašene tvornice obuće Talus, mora u zatvor zbog neisplate plaća za svojih 25 radnika, kojima je dužna preko pola milijuna kuna, piše Danica.

Posrnula poduzetnica je prvo bila osuđena na godinu dana uvjetnog zatvora, ali je zagrebački Županijski sud prihvatio žalbu tužitelja pa Indir izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

"Županijski sud je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva utvrdio kako je optuženica preblago kažnjena jer prvostupanjski sud nije na pravilan način vrednovao kriminalnu količinu i upornost optuženice u činjenju kaznenih djela.

Županijski sud zbog toga ju je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, od čega deset mjeseci bezuvjetno, a godinu i dva mjeseca uvjetno s rokom kušnje od tri godine", istaknuli su tužitelji.

Na ročišta dolazila Mercedesom

U pravomoćnoj presudi stoji da Indir od prosinca 2012. do lipnja 2013. nije isplatila plaće za svojih 25 zaposlenika u iznosu većem od 530.000 kuna. Kako piše Danica, radnici su upućeni da svoja potraživanja naplate u privatnim parnicama. Mjesečna zarada njezinih radnika iznosila je oko 3000 kuna neto. 

SDP-ovka je na početku suđenja na ročišta stizala u bijelom Mercedesu B klase. Jednom prilikom se parkirala na mjesto za invalide ispred suda. Njezina propala tvrtka Talus proizvodila je obuću za poznate modne marke poput Dolce&Gabbane, Baldininija, Valesa i drugih.

No zaposlenici su upozoravali kako je direktorica Indir loše upravljala firmom i da je zato sve propalo. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.