Produljen istražni zatvor profesoru iz Zadra koji je djeci slao odvratne poruke

Foto: PIXSELL/Dino Stanin

Danas je produljen istražni zatvor 50-godišnjem nastavniku iz Zadra zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela na štetu djece

>> Uhićen HDZ-ovac. Slao je djeci odvratne poruke, ispitivao igraju li se sa sobom

Riječ je o 50-godišnjem profesoru koji je radio u dvije osnovne i jednoj srednjoj zadarskoj školi. Uhićeni je i usko povezan sa Zadarskom nadbiskupijom, gdje je također radio dugi niz godina na poslovima izravno povezanima s djecom.

"Istraga još nije završena. Sudac istrage je 27. ožujka produžio osumnjičeniku istražni zatvor za još mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke", kazala je glasnogovornica Županijskog suda u Zadru, sutkinja Sandra Radanović, za Šibenski.

Kazneni progon 50-godišnjaka, koji je u pritvoru od 27. veljače, više se ne vodi u Zadru. Naime, nadležnost za provođenje istrage u ovom slučaju preuzelo je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku. 

Slao odvratne poruke dječaku i djevojčici, svojim učenicima

Podsjetimo, 50-godišnji nastavnik sumnjiči se za nekoliko kaznenih djela protiv spolne slobode djeteta u pokušaju.

U pitanju su njegovi učenici, jedna djevojčica i jedan dječak, kojima je navodno slao neprimjerene poruke. Kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kaznena djela zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, provela je zadarska krim policija u suradnji s kolegama iz PU šibensko-kninske.

Osumnjičeni profesor uhvaćen je nakon što je stavljen pod posebne mjere praćenja u sklopu kojih mu je nadzirana telefonska komunikacija.

Prema informacijama Zadarskog.hr, pod mjere je stavljen na prijedlog zadarskog ŽDO-a nakon što su roditelji djevojčice prijavili moguće nezakonito postupanje nastavnika prema njihovom djetetu.

Dok je bio pod mjerama, nastavnik je putem mobitela komunicirao s jednim učenikom, nešto starijim od djevojčice, kojem je navodno uputio nekoliko inkriminirajućih poruka. Istražiteljima je to bilo okidač da smjesta zatraže njegovo privođenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.