Priznaje li Julija Timošenko rezultate predsjedničkih izbora: Ukrajinska premijerka otkazala konferenciju za novinare

UKRAJINSKA premijerka Julija Timošenko otkazala je za danas poslijepodne zakazanu konferenciju za novinare na kojoj je, kako se očekivalo, trebala govoriti o rezultatima jučerašnjih predsjedničkih izbora, na kojima je pobijedio njezin konkurent Viktor Janukovič, javlja ruska novinska agencija Itar-Tass.

Prema preliminarnim rezultatima, Timošenko je na temelju 99 posto obrađenih izbornih listića u drugom izbornom krugu osvojila 45,73 posto glasova birača, što je za 2,96 posto manje od Viktora Janukoviča, koji ima 48,69 posto osvojenih glasova.

Itar-Tass tvrdi da je konferenciju za novinare Timošenko prvo zakazala za 13 sati, potom je njezin početak pomaknula za 17 sati, no na kraju je posve otkazana bez posebnih objašnjenja.

No neslužbene informacije govore kako je za kasnije večeras zakazan sastanak grupe ukrajinskih zastupnika, pripadnika stranke na čijem je čelu Timošenko, ali tema toga sastanka još je nepoznata.

Izborni stožer Viktora Janukoviča već je objavio pobjedu na predsjedničkim izborima te da ukrajinska javnost, mediji i diplomatski kor s nestrpljenjem očekuju hoće li poražena Timošenko priznati izborni poraz.

Timošenko je već u nedjelju uvečer, kad su prve izlazne ankete ukazale na mogućnost gubitka izbora, optuživala Janukoviča za krađu izbornih rezultata, a ranije je prijetila i da će, ukoliko izgubi predsjedničku utrku, građane Ukrajine pozvati na ulice i ponovno pokrenuti Narančastu revoluciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.