Primoštenski vijećnik i prijatelji prevarama oštetili vlasnike terena i banke za više od 12 milijuna kuna

SPLITSKA policija je za čitav niz kaznenih djela prijevare, ovjeravanja neistinitog sadržaja i krivotvorenja isprava prijavila bivšeg primoštenskog vijećnika Marinka Dekovića te Dinka Vidovića zvanoga Jeftić i Joška Goleša zvanog Faca iz Rogoznice. Radi se o makinacijama sa zemljištima i vlasničkim papirima. Sumnjiče ih za štetu veću od 12 milijuna kuna, prevarenih je 50-ak, no strahuje se da to još uvijek nije konačni iznos pa policija moli građane na području Sevida i Rogoznice da provjere stanje u zemljišniku.

Dekovića prijavili punac i punica!

Slučaj je policija istraživala gotovo cijelu godinu. Počelo je u ožujku s prijavom punca i punice Marinka Dekovića. Prevario je čak i članove vlastite obitelji! Policija je pokušala povezati osumnjičenike u grupu što bi u konačnici značilo i strožu sankciju, no nisu uspjeli, tako da su svakog prijavili posebno, u čak četiri posebna izvješća.

Sistem rada bio je već uobičajen. Od državnih institucija bi se zatražila promjena vlasništva, priložili bi se krivotvoreni papiri te izvršio upis. Deković je tako, primjerice, za terene u Sevidu kod Trogira lani podnio prijedlog za brisanje korisnika u posjedovnom listu lažno prikazavši da je zemlju kupio od pokojnog vlasnika. Time je oštetio članove obitelji koji su trebali naslijediti zemlju.

U zabludu se dovedeni službenici šibenskog katastra i Općinskog suda, i to neistinitim i krivotvorenim ugovorima o kupoprodaji i darivanju, izjavama i punomoćima, koje su sadržavale krivotvorene potpise najčešće mrtvih osoba te krivotvorenima pečatima više javnih bilježnika iz Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. 

Terene do kojih su došli prijevarom, osumnjičenici su prodavali ili davali u zalog bankama kako bi podigli kredite. Unatoč enormnoj šteti, ustrajnosti u činjenju kaznenih djela te bogatim policijskim dosjeima, Deković i ostali nisu privedeni istražnom sucu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.