Prijateljica premijerke među tri žene ubijene na sastanku stanara u Rimu

Foto: Facebook/Giorgia Meloni

JEDNA od tri žrtve koje su ubijene tijekom sastanka stanara u Rimu je prijateljica talijanske premijerke Giorgie Meloni. Podsjetimo, 57-godišnji muškarac otvorio je jučer vatru u baru u četvrti Fidene, gdje se održavalo okupljanje mjesnog odbora. U incidentu su život izgubile tri žene, a ranjene su još četiri osobe.

Osumnjičenik je lokalni stanovnik koji je vodio niz sporova s udrugom stanara, rekao je svjedok za Rai News. Roberto Gualtieri, gradonačelnik Rima, kazao je da se radilo o teškom nasilju. Luciana Ciorba, potpredsjednica Odbora koja je prisustvovala sastanku, kazala je da je napadač ušao u kafić vičući "sve ću vas pobiti", a zatim počeo pucati. Navodno su ga prije dolaska policije svladali drugi stanari, piše BBC.

"Nije u redu umrijeti na ovaj način. Nicoletta je bila sretna i lijepa"

Među ozlijeđenima su dvije žene i dva muškarca, s tim da je jedno od njih u teškom stanju. Premijerka Giorgia Meloni kazala je da je jedna od žrtava njena prijateljica Nicoletta Golisano. Napadač je također ubio Elisabettu Silenzi i Sabinu Sperandio. Pištolj je ukrao iz streljane, koja je sada zatvorena i pod istragom.

Meloni je na Facebooku izrazila sućut obitelji svoje prijateljice.

"Nicoletta je bila dobra majka, iskrena i diskretna prijateljica. Snažna i krhka u isto vrijeme. Ali prije svega bila je profesionalka s neobično izraženim osjećajem dužnosti... Bila je moja prijateljica", napisala je premijerka.

"Nije u redu umrijeti na ovaj način. Nicoletta je bila sretna i lijepa, u crvenoj haljini koju je prije nekoliko tjedana kupila za svoj 50. rođendan. Uvijek ću je se sjećati takve, lijepe i sretne", dodala je.

Policija za sada nije službeno objavila motiv iza ovog napada, no smatra se da on nije bio političke prirode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.