Nakon pisanja Indexa, prestalo zlostavljanje djevojčice iz Varaždina: "Napokon dolazi kući sretna"

Foto: Google Maps

NAKON što je u javnost izašao slučaj o psihičkom zlostavljanju djevojčice iz Varaždina od strane kolega iz razreda, doznajemo kako se situacija smirila.

Majka djevojčice za Index je rekla kako djevojčica zadnja tri dana iz škole dolazi sretna, što se nije dogodilo godinama.

"Dan nakon što ste objavili priču moja kćer došla iz škole oduševljena. Nitko je nije vrijeđao. Odgovarala je engleski bez da su joj kao prija dobacivali razne pogrdne riječi poput glupa si. To se odmah odrazilo i na njeno odgovaranje pa je dobila dvije petice. Osim toga imali su i tjelesni, na kojem je redovito bila predmet ismijavanja od strane pojedinih učenika, međutim i na tjelesnom su je pustili na miru. Nisu je vrijeđali. To bi trebala biti normalna pojava, a ne da bude iznimka i da se moramo toliko veseliti jer je više ne vrijeđaju", rekla je Majka.

>Djevojčicu iz Varaždina zlostavljaju učenici iz "elitnih obitelji"

Kazala je kako su nakon objave teksta krenuli određeni pritisci na nju, no kaže kako se na njih ne obazire i da jedino želi da joj kćer nastavi normalno pohađati nastavu bez ikakvih drama.

"Nadam se da ovaj mir nije privremen"

"Strašno je što se o tom problemu moralo govoriti javno i da bi tek onda prestali s tim psihičkim zlostavljanjem koje je trajalo godinama. Iz škole me nisu zvali nakon objave članka, a iskreno se nadam da će se ovaj mir i nastaviti", rekla je majka čija kćer pohađa sedmi razred i do kraja školovanja u toj školi joj je ostalo još godinu i par mjeseci.


Podsjetimo, kako je trinaestogodišnja djevojčica počela samu sebe ozljeđivati i rezati si ruke, a napisala je čak i oproštajno pismo koje je majka pronašla u njezinom smeću.

"Prvi put je to napravila krajem prvog polugodišta, rekla mi je: "Mama previše me boli, ne mogu podnositi to vrijeđanje, manje me boli ruka nego u prsima". Eto, to mi je kćer rekla, a pronašla sam već i njezino oproštajno pismo u smeću kad je bila u školi. Što da vam kažem, živim u konstantnom strahu za njen život, stalno sam uz mobitel i čekam da me nazove. Čim joj završi škola mora me nazvati da vidim kako je i pričamo dok ne stigne doma", rekla je majka djevojčice koja pohađa II. osnovnu školu u Varaždinu.

Vrijeđali je od drugog razreda

Majka je rekla da iz škole nisu reagirali ni poduzeli ništa konkretno da spriječe zlostavljanje njene kćeri te da njena kćer sad ide školskoj psihologici na 15 minuta i to jednom tjedno.

Podsjetimo kako je psihičko zlostavljanje djevojčice počelo već u drugom razredu. Tad je, kazala je majka, njezinu kćer krenuo psihički zlostavljati jedan dječak, da bi je u petom razredu preselili u Rijeku u Waldorfsku školu koju je pohađala godinu i pol.

"Onda smo se vratile u Varaždin i vratila se u 6. razredu u svoj stari razred. Tamo ju je dočekao taj prijašnji zlostavljač kojem se pridružio još jedan. Vrijeđanja su se nastavila konstantno i pod satom i na odmoru. Ona se ne zna obraniti i to ih je dodatno pozivalo na napadanje", kazala je majka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.