Kreću radovi na Tuđmanu. Ako avioni ne budu mogli sletjeti u Zagreb, putnici će završiti u Puli

Foto: Pixsell/Slavko Midzor

AKO ne budu mogli sletjeti u Zagreb, avioni Croatia Airlinesa preusmjeravat će se u Zračnu luku Pula zbog radova na pisti Zračne luke Franjo Tuđman. Naime, 4. travnja počinju

radovi na pisti, a trebali bi završiti u lipnju.

"Riječ je o radovima održavanja betonskog kolnika uzletno-sletne staze, prag 05, staze za vožnju i križanja staze za vožnju A i B. Planirani početak radova je 4. travnja 2018., a očekivano trajanje je dva mjeseca. Radovi će se izvoditi tijekom noći nakon redovitog prometa i uzletno-sletna staza bit će otvorena ujutro, prije početka redovitog prometa. Navedeni radovi neće ometati redovito odvijanje prometa", stoji u odgovoru za Index Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ).

S obzirom na to da će se radovi na uzletno-sletnoj stazi MZLZ-a obavljati tijekom noći, odnosno u razdoblju nakon posljednjih večernjih letova i prvih jutarnjih letova Croatia Airlinesa, u toj kompaniji ne očekuju poseban utjecaj na planirani promet.

Pula odabrana zbog smještajnih kapaciteta

"Samo u slučaju neplaniranih poremećaja u prometu, odnosno ako se ukaže potreba za slijetanjem u razdoblju zatvorenosti MZL-a Zagreb, letovi će se preusmjeravati u Pulu. Zbog toga je sa Zračnom lukom Pula preventivno dogovoreno da se za takve potencijalne situacije produlji njezina otvorenost za prihvat zrakoplova", stoji u odgovoru Croatia Airlinesa za Index.

Zračna luka Pula je, kazali su, izabrana kao optimalno rješenje u operativnom pogledu i pogledu zbrinjavanja putnika. Croatia Airlines leti u Zračnu luka Pula tijekom cijele godine u redovitom prometu i sukladno tome u pulskoj zračnoj luci imaju, kažu, vlastitu tehničku podršku, svoje operativno osoblje i ugovorne prijevozničke tvrtke za prijevoz putnika i posade.

"Također, kompanija na pulskom području ima i važeće ugovore s određenim hotelima, a pritom su i ukupni hotelski kapaciteti u okolici ZL-a Pula veći nego u okolici ZL-a Rijeka", odgovorili su nam u Croatia Airlinesu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.