Policija otkrila tko je pucao na Boljata, ali ne i na Paurevića: Obračun u Certinom društvu?

U SKLOPU istrage napada na Lea Paurevića i Marija Boljata splitska policija uhitila je danas Tomislava Poljičanina zvanoga Prki, vlasnika trogirskog kafića Padre, i njegovog radnika Borisa Pajića podrijetlom iz Livna.

Dokaza je bilo dovoljno tek da Pajića povežu s pucanjem na Marija Boljata prije nekoliko mjeseci u Kaštelima. Priveli su ga istražnom sucu, dok je Poljičanin prije koji trenutak nakon višesatnog ispitivanja pušten na slobodu.

Sedam metaka u Jaguar Lea Paurevića

Jedan, međutim, neće biti dovoljan, jer su i na Paurevića i Boljata pucala dvojica na motociklu. Srećom, unatoč brojnim ispaljenim mecima, i jedan i drugi preživjeli su pokušaj atentata.

Na Paurevića su prije mjesec dana ispalili čak sedam metaka. Pričekali su u tami da krene kući s posla iz kluba Hemingway. Nije odmaknuo ni stotinu metara ka Kaštelanskoj ulici, kada su mu se približili i u vožnji izrešetali cijelu lijevu stranu automobila.

Paurević ih je, srećom, primijetio u retrovizoru i na vrijeme reagirao. Bacio se otraga i zaštitio rukom, u koju su ga pogodila dva metka. Treći mu je metak još uvijek u leđima. Nakon toga, dvojica su se zaustavila pred Paurevićevim Jaguarom i sprašila još nekoliko metaka u vjetrobransko staklo. Motocikl je pronađen u blizini, u Gajevoj ulici - zapaljen. Ispostavilo se da je ukraden još prije mjesec dana. 

Borba za prevlast u noćnom životu

Dobro upućeni krugovi drže da se ovdje radi zapravo o borbi za prevlast u noćnom životu Splita i okolice. Tko će dobiti zaštitu noćnih klubova i diskoteka? Paurević je tu neprikosnoven. Tko mu želi oteti poziciju?

Poljičaninovo uhićenje bilo je iznenađenje jer je dobar s Paurevićem. Obojica su bliski Jozi Certi, šefu kaštelanske Hvidre, nedavno nepravomoćno osuđenom za pomaganje srpskim pljačkašima u pljački 15 milijuna kuna iz središta Hrvatskih pošta u Splitu. Poljičanin s Certom drži lokal, dok mu je Paurević doslovno spasio život kad ga je nožem napao Vicko Rožić. Jozo je već neko vrijeme u zatvoru. Je li moguće da je u njegovoj odsutnosti došlo do problema?

Pajića su, inače, otkrili preko mobitela s kojeg je pozvao Marija Boljata na sastanak kod groblja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.