Policija našla osmoricu napadača koji su kod Zadra brutalno pretukli muškarca

Foto: Darko Kelečević

TEŠKE tjelesne ozljede zadobio je 33-godišnji Denni Kelečević kad ga je brutalno prebilo nekoliko osoba u Turnju kod Zadra. Mladić je u Općoj bolnici Zadar, gdje je operiran i stanje mu je stabilno. Lakše tjelesne ozljede zadobio je njegov mlađi brat Michel Kelečević, koji je uspio pobjeći od napadača i pozvati pomoć.

O slučaju se oglasila zadarska policija, koja kaže da su proveli kriminalističko istraživanje nad šest hrvatskih državljanina u dobi od 18 do 27 godina te nad dva maloljetna hrvatska državljanina.

Njih sumnjiče da su 17. srpnja u ranojutarnjim satima u Turnju na naročito drzak način verbalno, a potom i fizički napali braću Kelečević.

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, tijekom kojeg su policijski službenici proveli izvidne i dokazne radnje, sumnja se kako mu je teške tjelesne ozljede nanio 18-godišnjak uslijed udarca stolicom u predjelu glave", kažu iz policije.

Protiv sedam napadača pokrenut prekršajni postupak

Osumnjičeni 18-godišnjak će danas biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske, a protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Protiv petorice punoljetnih i dva maloljetna napadača policija pokreće prekršajni postupak. S obzirom na to da su u događaju sudjelovale i maloljetne osobe, policija će izvijestiti nadležne institucije zbog poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja, kažu iz PU zadarske.

Otac Darko: Napali su ih s leđa, starijeg sina su udarali stolicom

Podsjetimo, otac dvojice napadnutih mladića Darko Kelečević za Index je ispričao detalje stravičnog događaja, u kojem je, prema njegovim saznanjima, grupa od 15-ak mladića 17. srpnja u ranim jutarnjim satima fizički napala njegove sinove i njihovog prijatelja iz Švicarske kad su se vraćali iz kafića. Mladići su bili u izlasku povodom Turanjske fešte, a detalje događaja Darku su ispričali mlađi sin i njegov prijatelj.

Darko kaže da su njegovi sinovi u kafiću primijetili čudne poglede i provokacije ekipe mladića, koji, prema njegovim saznanjima, nisu iz Turnja. Rekli su mu da nisu nasjeli na provokacije. Nakon što su u jutarnjim satima krenuli kući, priča nam Darko, na cesti ih je s leđa napala grupa momaka.

"Zaletjeli su se prema njima i s leđa su ih pogodili u vratove. Bacili su ih na pod i počeli cipelariti. Moj stariji sin se počeo braniti jer je prije trenirao boks, ali ove kukavice koje su ih napale navodno su uzele stolicu i opalile ga svom snagom po glavi. Razbili su mu glavu s bočne strane. Pao je u nesvijest i onda su ga na podu nastavili tući nogama. Uz to su ih i opljačkali", ispričao je Darko i dodao kako je njegov mlađi sin nakon nekoliko primljenih udaraca uspio pobjeći i s prijateljem pozvati pomoć.

Otac napadnutih mladića ispričao je da je brutalni napad vidio i jedan mladić koji je vikao da ga ne udaraju. "On je njega vjerojatno spasio. Da nije vikao, oni bi nastavili i vjerojatno bi ga ubili dok je bio u nesvijesti na podu. Do dolaska pomoći napadači su pobjegli", rekao je Darko, koji je potresen cijelim događajem.

Godišnji odmor pretvorio se u tragediju

Obitelj Kelečević živi u Švedskoj, a svake godine dolazi na odmor u Turanj, gdje ima kuću. Šokirani su i potreseni nakon događaja koji je njihov godišnji odmor pretvorio u tragediju. Mlađi sin Michel je to jutro dotrčao kući u suzama i počeo vikati. Obitelj je u šoku izletjela van.

"Denni je jako krvario, a jedna Slovenka koja je medicinske struke pomagala je i držala ga budnim dok nije došla hitna. U bolnici su ustanovili kako treba na operaciju, a doktor mi je rekao da je deformirana lubanja, morali su mu rezati kost 4x4 centimetra jer mu je to pritiskalo mozak i tu će mu sada biti rupa. Hoće li biti trajnih posljedica, tek ćemo vidjeti", rekao je Darko, koji smatra da je ovo pokušaj ubojstva.

Otac sumnja u policijske snage. Iz policije poručuju da traje kriminalističko istraživanje 

Policija je s hitnom stigla na mjesto događaja, a Darko je njihovo ponašanje i rad okarakterizirao pomalo čudnim. Savjetovali su mu da prijavi nestanak osobnih stvari. "Policijski službenici su mi rekli da će na teren izaći kriminalistička policija da napravi uviđaj, a meni su savjetovali da ne kažem nikome da su me oni poslali, ali da odem prijaviti krađu", ispričao je Darko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.