Pokopana Blaženka Poplašen, ubijena socijalna radnica

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U SELCIMA Đakovačkim pokopana je Blaženka Poplašen, 49-godišnja radnica đakovačkog Centra za socijalnu skrb koju je ubio njen štićenik Andrija Drežnjak.

Na sprovodu je bila i Nada Murganić te velik broj socijalnih radnika iz cijele zemlje.

Osim što je ubio radnicu, Andrija Drežnjak teško je ranio i pravnika Centra za socijalnu skrb u Đakovu Ivana Pavića. Drežnjak je danas priveden u osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) na ispitivanje.

Ubijena se žalila policiji na ponašanje štićenika

Jučer je načelnik osječko-baranjske PU Ladislav Bese odlučio, zbog niza propusta vezanih uz postupanje prema ubojici socijalne radnice Blaženke Poplašen, pokrenuti disciplinski postupak protiv četiri službenika đakovačke policijske postaje, među kojima je i načelnik postaje Rudolf Kolarić, kao i službenik koji je bio zadužen za taj predmet.

To je objavljeno na sinoćnjoj konferenciji za novinare u Đakovu, a Bese je svoju odluku objasnio time što su u hitnom nadzoru otkriveni metodološki propusti i sumnje u teške povrede službenih dužnosti vezanih uz postupanje prema ubojici socijalne radnice, te će se pokrenuti i disciplinski postupak protiv četiri službenika policijske postaje (PP).

Index je pak otkrio da je Blaženka Poplašen pet dana prije nego što je ubojica Andrija Drežnjak nju ubio, a njenog kolegu iz Centra za socijalnu skrb teško ranio hicem u glavu, upozorila policiju da Drežnjak nabavlja pištolj i da mu se ponašanje promijenilo na gore.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.