Podignuta optužnica protiv Gospićanina koji je nožem izbo ženu i ljubavnika

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 37-godišnjeg J.M. zbog dva teška pokušaja ubojstva, prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode.

Muškarca terete da je 22. kolovoza 2022. na području Gospića, iako su mu bile izrečene mjere zabrane približavanja 27-godišnjoj supruzi i 21-godišnjaku, kao i mjera udaljenja iz obiteljske kuće, iz niskih pobuda napao suprugu i njezinog prijatelja i teško ih ozlijedio. Prvo je 21-godišnjaku zadao ubodne rane u predjelu prsišta, a zatim i svojoj supruzi najmanje pet ubodnih rana. Tereti ga se da je 27-godišnjoj supruzi i 21-godišnjem oštećeniku nanio osobito teške tjelesne ozljede, čiji je smrtni ishod izbjegnut pravovremeno pruženoj medicinskoj pomoći.

Tužiteljstvo navodi kako se "okrivljenika tereti i da je 17. kolovoza 2022. na području Gospića na štetu svoje 27-godišnje supruge počinio kazneno djelo prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode". Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Inače, J.M. je i ranije prijetio supruzi s kojom više nije živio te mu je bila izrečena zabrana prilaženja na 50 i manje metara. Navodno su izbodeni mladić i okrivljenikova supruga bili u ljubavnoj vezi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.