Plenković razgovarao s kineskim premijerom o nabavi medicinske opreme za koronavirus

Foto: Twitter/Andrej Plenković

HRVATSKI premijer Andrej Plenković razgovarao je s kineskim kolegom Lijem Keqiangom o nabavi medicinske opreme u vrijeme pandemije koronavirusa, objavio je danas Plenković.

Dvojica dužnosnika razgovarala su i o kineskoj donaciji opreme, tvitao je hrvatski premijer, te dodao da "#EU2020 razgovara s kineskom stranom i o suradnji na razini ministarstava zdravstva".

"Zajednički smo ocijenili da je suradnja dobra", napisao je Plenković na Twitteru.

Kina se suočava s povećanim narudžbama brojnih zemalja

Jedan od najvećih proizvođača medicinske i zaštitne opreme na svijetu, Kina se suočava s povećanim narudžbama brojnih zemalja pogođenih pandemijom koja je krajem prošle godine krenula iz Kine.

Osim toga, val špekulacija na svjetskim tržištima prouzročio je rast cijena maski, rukavica i testova potrebnih za suzbijanje zaraze koronavirusom.

Prema službenim podacima, u Hrvatskoj je zaražena 551 osoba, a tri su umrle.

Peking se priprema objaviti pobjedu

Kina je izvijestila o ukupno više od 80 tisuća zaraženih i gotovo 3300 umrlih. No, dok virus još hara svijetom, Peking se priprema objaviti pobjedu i već ublažava ograničenja kretanja proglašena radi sprečavanja širenja virusa.

Granice pokrajine Hubei, epicentra virusa, u srijedu su otvorene nakon dva mjeseca blokade.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.