PLENKOVIĆ I BARIŠIĆ LICEMJERI Oni sada "prepoznaju" važnost i hvale Bakićevu revoluciju u školama

Foto: Index, Hina

"NA OVAJ ovaj način dajemo snažan signal potpore Vlade RH inicijativi koja je usmjerena na obrazovanje i stjecanje ključnih i nužnih vještina u STEM području", rekao je Plenković, premijer koji je iz Hrvatske potjerao najuglednijeg hrvatskog znanstvenika Ivana Đikića kako bi zaštitio partijskog kolegu plagijatora, prije nego je dao Mariću i Barišiću da objasne zašto će ipak na neki način podržati Bakićevu inicijativu.

Naime, Vlada je na današnjoj sjednici odlučila Bakićevom Institutu za razvoj i inovativnost mladih vratiti PDV za nabavu micro:bitova u iznosu od 431,5 tisuća kuna. Novac će biti isplaćen iz proračunske zalihe, a njime će biti nabavljeno još dodatnih 3750 micro:bitova koji će biti podijeljeni po školama diljem Hrvatske. Podsjetimo, Ministarstvo znanosti je prošle godine odbilo Bakićev projekt na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava.

"Prepoznajemo važnost STEM-a"

"Vlada ovim pokazuje da prepoznaje važnost projekta BBC micro:bit u školama. To je u skladu s potrebom unapređenja učenja u STEM području. To je primjer dobre suradnje privatnog i državnog sektora, u ostvarenju ideje koja učenicima daje nove mogućnosti.

Ministarstvo iznimno cijeni i podržava rad Institutu za razvoj i inovativnost mladih ali i poduprijeit rad hrvatske zajednice tehničke kulture, robotičkog saveza, akademske i istraživačke mreže, kao i rad niza entuzijastičkih pojedinaca u javnom prostoru i u školskim ustanovama. Svi oni svojim zalaganjem i inovativnošću daju dodatnu vrijednost rastu i razvoju djece i učenika.

U hvalevrijednim projektima ovih dionika koji u središte stavljaju učenika, MZOS nastoji biti trajna potpora jer financijska sredstva kojima raspolaže za takve inicijative ne mogu pokriti sve njihove aktivnosti ali prepoznaje i nagrađuje neke od njih.", rekao je Barišić danas na sjednici Vlade.

"Bakić može biti primjer"


A zatim je krenuo nabrajati medalje koje su učenici osvojili pa je spomenuo Robocop natjecanje na kojemu je Hrvatska osvojila 10 medalja. "Tako se Hrvatska izdvojila kao svjetska sila ostavivši iza sebe tehnološki mnogo razvijenije zemlje.", dodao je Barišić te spomenuo i mlade matematičare i njihove dobre rezultate.

"U školama se provode programi koji motiviraju izvrsne učenike i nastavnike, a vrijedna inicijativa i angažman gospodina Bakića može poslužiti kao primjer", završio je Barišić s hvaljenjem projekta kojega je njegovo Ministarstvo odbilo.

Na kraju je još jednom i Plenković nahvalio projekt.

"Evo, sasvim jasno pokazujemo da prepoznajemo inicijative koje trebamo podržati, da cijenimo aktivnost Instituta za razvoj i inovativnost i drago mi je da na inicijativu Barišića i Marića možemo dati ovaj važan signal mladima i nastavnicima", zaključio je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.