Pitali smo MUP plaća li stvarno 80 kuna za ovakve obroke policajaca

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, Facebook Nacionalni Sindikat Policije

NACIONALNI sindikat policije je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio fotografije obroka graničnih policajaca, a njihov predsjednik Nikola Kajkić je izjavio da ih MUP plaća 80 kuna po porciji. 

>>> Ovo je obrok policajaca na granici. MUP ga plaća 80 kuna po porciji?

Poslali smo upit MUP-u o prozivkama Nacionalnog sindikata policije, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti. 

"Možemo Vas izvijestiti da dosadašnja nabava i podjela suhih obroka, a koji su se dodjeljivali policijskim službenicima koji službu obavljaju na terenskom radu, nije bila organizirana od strane Ministarstva u sjedištu, već je bila organizirana na razini svake pojedine policijske uprave.

Sukladno tome, moguće je da su se sadržajno i u odnosu na dobavljača mogli razlikovati, ali su morali odgovarati propisanim standardima.

Upravo kako bi se standardizirala i poboljšala kvaliteta prehrane policijskih službenika koji obavljaju poslove zaštite i nadzora državne granice, Uprava za granicu je zatražila provođenje pokretanje postupka javne nabave za suhe obroke.

Ekonomski najpovoljnija ponuda

Sukladno navedenom pokrenut je otvoreni postupak s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine, koji je objavljen u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske 15.7.2019., pod brojem 2019/S 0F2-0027988. 

Kriterij prilikom odabira ponude bila je ekonomski najpovoljnija ponuda (cijena 80%, rok isporuke 10% i način pakiranja 10%), a sastavnica suhih obroka (vrsta, sastav i količina) je bila određena od strane korisnika prije pokretanja postupka javne nabave i ista je sastavni dio Okvirnog sporazuma i Ugovora.

Nakon što je proveden postupak, s tvrtkom Podravka d.d. iz Koprivnice je 22. listopada 2019. godine sklopljen Okvirni sporazum za nabavu suhih obroka za razdoblje od dvije godine u vrijednosti 21.469.750,00 kuna s PDV-om i Ugovor o nabavi suhih obroka u vrijednosti 12.478.437,50 kuna s PDV-om,

Navedenim Ugovorom izabrano je šest vrsta suhih dnevnih obroka koji su se počeli dostavljati na područja PU sisačko-moslavačke, PU karlovačke i PU ličko-senjske.

Zaključno izvješćujemo kako tvrtka Pleter, za koju izrijekom pitate, nije ugovorni dobavljač MUP-a za suhi obrok koji se nabavlja za potrebe granične policije", stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.