Petrač u tajnosti premješten iz pulskog u bjelovarski zatvor

HRVOJE PETRAČ, koji je osuđen na sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca, u tajnosti je u četvrtak ujutro premješten iz zatvora u Puli u bjelovarski zatvor. Uz visoke mjere sigurnosti preselili su ga jutros oko 8 sati te je oko podne stigao u Bjelovar, gdje će izdržavati daljnju zatvorsku kaznu.

Petračevi odvjetnici Velimir Došen i Ljubo Visković Pavasović nisu znali za premještaj Petrača već su to saznali iz medija te je Petračeva supruga Alica tu informaciju potvrdila Došenu.

Prema riječima odvjetnika Velimira Došena, zatvorski premještaj za Petrača je dodatna kazna, premda je već izdržao više od polovice, točnije 4, 5 godina zatvora, čime je stekao pravo na izdržavanje kazne u poluotvorenom ili otvorem tipu kaznionice.

U bjelovarskom zatvoru kaznu zatvora izdržava više od 100 zatvorenika iako mu je kapacitet upola manji. Zatvor u Bjelovaru je zatvoreni tip zatvorske ustanove te Došen smatra da je njegov premještaj iz poluotvorenog dijela lepoglavskog zatvora u pulski zatvor bio neprihvatljiv.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.