Petar Škorić jedini kandidat za šefa splitskog HDZ-a: Imamo 800 novih članova, preuzet ćemo vlast u Splitu

Foto: FAH

MANJE od 24 sata ostalo je za prijavu kandidatura za predsjednika splitskog HDZ-a. Kako se čini, predsjednik Petar Škorić izazivača neće imati tako da će 250 delegata splitskog HDZ-a u subotu u hotelu Radisson u izborima lišenim svake dramatike birati za predsjednika jedinog kandidata.

Novi vjetrovi u splitskom HDZ-u: Prije četiri godine bilo je šest kandidata, sada samo jedan

Očito su u HDZ-u zapuhali neki novi vjetrovi. Prije četiri godine za predsjedničku fotelju Škorić se morao boriti sa još pet protukandidata!

Zoran Butić bio je kandidat dr. Duje Marasovića, koji se nije htio ponovno kandidirati, javili su se i Zdravko Omrčen, pročelnik Županije za prosvjetu koji je u međuvremenu ostao bez funkcije te se našao na USKOK-ovoj optužnici, kao i bivši tajnik za e-Hrvatsku Igor Lučić, prijatelj Ive Sanadera, koji je svojedobno kao predsjednik Nadzornog odbora prepustio Slobodnu Dalmaciju Ninu Paviću.

Ivanka Luetić Boban povukla se na samoj izbornoj skupštini, a među kandidatima je bio i Željko Selak.

Škorić: Nema frakcija i obračuna, otvoreni smo za sve

Škorić kaže da je prije četiri godine obećao čvrst, jak i konsolidiran HDZ. U međuvremenu je postao gradski vijećnik i saborski zastupnik, a zasjeo je i na čelo Županijske uprave za ceste.

"To smo i postigli. U HDZ-u vlada nikada veće jedinstvo. U ove četiri godine pristupilo nam je 800 novih članova. Rezultati sve govore. Osim prvih izbora 2013. godine kada smo tijesno izgubili u Gradu Splitu, sve ostalo smo dobili. Zbilja smo podigli HDZ, mislim da je to najbolja potvrda dobrog smjera. U splitskom HDZ-u nema više podijeljenosti, frakcija, otvoreni smo za sve koji žele raditi i doprinijeti razvoju grada", kaže Škorić.

Lokalni izbori su dogodine, a nakon ljetnih ferija trebao bi biti poznat kandidat za gradonačelnika.

"Očekujemo preuzimanje vlasti u Splitu. Aktualna vlast i gradonačelnik Baldasar ništa nisu napravili, koliko je projekata ostalo neiskorišteno. Nadamo se da za Split dolaze bolji dani", kaže Škorić. Smatra da bi se Split i Splićani okoristili sinergijom vlasti na nacionalnoj i gradskoj razini.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.